Forum Sınıf Cevap Yaz
21 Ocak 2022, 15:02 - Sena Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 139-140. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 139-140. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları konularının bulunduğu 3. sınıf türkçe ders kitabı 139-140 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3.Sınıf Gizem Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 139-140 Sayfa Cevapları 5. Temada Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 139 Ders Kitabı Cevaplar

A) Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi metnin konusu olabilir?
Cevap: Ay


2. Ay’ı bütün olarak ne zaman görebiliriz?
Cevap: Dolunay vaktinde


3. Aşağıdakilerden hangisi Ay ile Dünya’nın benzer özelliği değildir?
Cevap: Işığını Güneş’ten alıyor olmaları


4. Okuduğunuz metni özetleyiniz.
Cevap:

Ayı güneşten aldığı ışık sayesinde görebiliriz. Dünya ve Ay ışığını güneşten almaktadır. Ay sürekli dünya etrafında dönerek hareket halindedir. Ayı en net dolunay halindeyken görürüz. Göremediğimiz kısmı çok karanlıktır bu yüzden dünyadan o bölüm gözükmez.


3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 140 Ders Kitabı Cevaplar

B) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) Dünya, üzerinde canlıların yaşadığını bildiğimiz tek gezegendir.

(Y) Dünya, Güneş’e en yakın olan gezegendir.

(Y)Ay, gökyüzünde her zaman aynı şekilde görülür.

(D) Güneş sisteminde Dünya ile birlikte sekiz gezegen vardır.

(Y) Yaz mevsiminde havalar soğur, ağaçlar yapraklarını döker.

(D) Güneş, Dünya’ya en yakın olan yıldızdır.

(Y) Ay, Dünya’mızın ısı ve ışık kaynağıdır.

(D) Ülkemizde bilimsel yollarla hava tahmini yapan kurum “Meteoroloji Genel Müdürlüğü” dür.


C) Aşağıdaki grafikte Ankara, İstanbul ve Adana illerimizin bazı aylardaki sıcaklık ortalamaları verilmiştir. Grafiği inceleyerek soruları cevaplayınız.

1) Grafiğe göre en sıcak ilimiz hangisidir?
Cevap: Adana


2) En yüksek sıcaklık hangi ayda, hangi ilimizde görülmüştür?
Cevap: Temmuz — Adana


3) İstanbul’da görülen en düşük sıcaklık kaç derecedir?
Cevap: 6 ºC


4) En düşük sıcaklık hangi ayda, hangi ilimizde görülmüştür?
Cevap: Ocak — Ankara


3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 139-140. Sayfa, 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.