Cevap Yaz
21 Eylül 2022, 16:50 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 144-145-146-147-148. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 144-145-146-147-148. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Gazete Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 144-145-146-147-148 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 144-145-146-147-148-149. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 144-145-146-147-148. Sayfa Cevapları Gazete

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 144 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İletişim araçları nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap: İletişim araçları: Gazete, telefon, televizyon, bilgisayar ve İnternettir.

2. Gazetenin hayatımızdaki yeri nedir?
Cevap: Gazete günümüzde televizyon ve telefon gibi elektronik aletlerden sonra bir çok kişi tarafından kullanılan kağıttan yapılan iletişim aracıdır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

karikatür: İnsanların elleriyle çizdiği ve canlı-cansız varlıkların konuşturulduğu çizilmiş resim.
matbaa: Otomatik olarak kitap, gazete gibi fazla olması gereken yazılı kaynakların makine gücüyle hızlı bir şekilde yazan alettir.
muhabir: Basın organında haber toplayan, yazan veya bildiren kişilerdir. 


2. Etkinlik

Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Gazete nerede basılır?
Cevap: Gazeteler matbaalarda basılır.

2) Gazetede hangi yazı türleri vardır?
Cevap: Gazetede haber, gezi, röportaj, fıkra ve makale gibi yazı türleri vardır.

3) Gazetenin oluşmasında hangi görevliler yer alır?
Cevap: Gazetenin oluşmasında yazar, çizer, muhabir gibi bir çok kişi yer alır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.
Cevap:

Şiirin konusu: Gazete nasıl yapılır?
Şiirin ana duygusu: Gazete yapanlara göstermemiz gereken saygı.


4. Etkinlik

İnternet gazeteciliği hakkında bildiklerinizi anlatınız.
Cevap: İnternet gazeteciliği kağıt kullanılmadan sanal ortamda insanların televizyon, telefon, tablet ve bilgisayar gibi aletlerden internet üzerinden erişebilecekleri sanal gazetedir.


 5. ETKİNLİK: Verilen eş sesli (sesteş) kelimeleri farklı anlamlarıyla kullanarak birer cümle yazınız.
Cevap:

dolu: Dün gece avuç avuç dolu yağdı.
dolu: Bu oda eşya koyulamayacak kadar dolu.

sal: Sal yapıp denizde ilerleyebiliriz.
sal: Bu seferki topu bana sal.

diz: Misketleri diz bu sefer ben atacağım.
diz: Dizim ağrıdığı için doktora gittim.

bağ: Filler bağı bahçeyi mahvediyor.
bağ: Özür dilemek için bir bağ gül aldı.

kara: Üzerine kara leke olarak yapıştı.
kara: Kara haberi duyunca kahroldu.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Cümlelerin doğru olup olmadığını inceleyerek ulaştığınız cümleyi noktalı yere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 147 Ders Kitabı Cevapları

Ulaştığım cümle “Konut kelimesinin eş anlamlısı evdir. “cümlesidir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 148 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

b) Yukarıdaki örneklerden yola çıkarak kesme işaretinin kullanıldığı cümleler yazınız.
Cevap:

  • Mustafa Kemal Atatürk TDK’nin kurulmasında büyük rol oynamıştır.
  • 1453 yılında Fatih’in ordusu İstanbul’u almıştır.
  • 20’inci yüzyılda 2 büyük savaş olmuştur.
  • 1’inciyi geçen daima 1’inci olur.
  • Annem’in sözünü her zaman dinlerim.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.