Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 9:08 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157-158-159-160-161-162-163 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hangi iletişim araçlarını kullanarak internete girebiliriz?
Cevap: Bilgisayar, telefon ve tablet gibi iletişim araçlarını kullanarak internete girebiliriz.

2. İnternetin eğitime faydaları nelerdir?
Cevap: İnternet’te araştırılması çok zor konuların rahatlıkla bulunmasının eğitime faydası vardır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 158 Ders Kitabı Cevapları

 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

bilgisayar: İnternete erişebileceğimiz donanımlı elektronik alet.
İnternet: İçerisinde milyonlarca bilginin olduğu eğlenme, bilgi edinme gibi bir çok konuda fayda sağlayan ağ.
mesajlaşma: Bir başkasına yazılı metin göndermek.

2. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Günümüzde hangi iletişim araçlarını kullanıyoruz?
Cevap: Bilgisayarın, telefonun ve tabletin günümüzde gerçek iletişim aracı kullanıyoruz.


2) İletişim araçları ile neler yapabiliriz?
Cevap: Çok uzaktaki bir arkadaşımızla mesajlaşabilir, sesli konuşabilir, resim ve video gönderebiliriz.


3) Elektronik postayı ne için kullanırız?
Cevap: Birine bir haber vermek ya da soru sormak için.


4) İnternette sizinle iletişim kurmak isteyen tanımadığınız kişilere karşı nelere dikkat etmelisiniz?
Cevap: Tanımadığınız kişilerin sohbet tekliflerini kabul etmemeliyiz.

3. Etkinlik

İnternetin yararları ve zararları nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız. Tartışma sırasında arkadaşlarınızın sözünü kesmemeye ve onları saygıyla dinlemeye özen gösteriniz.

Cevap: İnternetin yararı olduğu gibi zararlarıda vardır. Eğitim ve eğlence gibi yararı vardır. Ancak kötü niyetli insanlar olduğu içinde kötü yanlarıda vardır.

4. Etkinlik

Elektronik postayı okuyunuz. Elektronik postanın içeriğini konu bölümüne yazarak belirtiniz.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 160 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

İnterneti hangi amaçlar için kullanıyorsunuz? Yazınız.

Cevap: İnterneti oyun oynamak için, bilgi edinmek için çokça kullanırım. Örneğin ingilizce bir mesaj gördüğümde ve anlamadığımda internetten çevirisine bakarım. Canım sıkıldığımda tek başıma veya arkadaşımla oyun oynarım.

6. Etkinlik

Kelimelerin eş anlamlısını bulup örnekteki gibi bir cümle içinde kullanınız..

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 161 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

a) Konuşma çizgisi ile ilgili verilen bilgileri okuyunuz.

b) Konuşma çizgisinin kullanıldığı yerlerle ilgili aşağıdaki örneği inceleyiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.