Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 10:12 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 164-165-166-167-168. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 164-165-166-167-168. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İnternet Sayesinde Konuşmak İsteyen Çocuk Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164-165-166-167-168 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 164-165-166-167-168. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 164-165-166-167-168. Sayfa Cevapları İnternet Sayesinde Konuşmak İsteyen Çocuk

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. En çok kimlerle iletişim kuruyorsunuz?
Cevap: En çok evdeki ailemle yani anne ve babamla daha sonra okuldaki arkadaşlarımla iletişim kuruyorum.

2. Konuşmadan nasıl iletişim kurabiliriz?
Cevap: Konuşmadan iletişim kurmak zor olur ancak beden diliyle ve yazarak iletişim kurabiliriz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

kafes: Küçük demir silindirler ile kapatılmış mini zindan.
miskin: Bir durum karşısında hoş karşılanmayacak tavırlar sergileyen kişi.
tıraş: Kılların jilet veya makine gibi aletler aracılığı ile kesilmesine denir.

2. Etkinlik

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Ali annesine ne demiş?
Cevap: Anne gel gel demiş 

2) Ali babasıyla nerede konuşmuş?
Cevap: Ali babasıyla banyoda konuşmuş.

3) Karabaş, Ali’nin sorusuna nasıl cevap vermiş?
Cevap: Hav hav diye cevap vermiş.

4) Ali’yi kim dinlemiş?
Cevap: Ali’yi  dedesi dinlemiş.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Metnin konusu: Ali bebeğin konuşmak istemesi ve konuşmak için kimseyi bulamaması.

Metnin ana fikri: Konuşmak isteyen çocuklar dinlenmeli onların konuşmalarına fırsat verilmelidir.


4. Etkinlik

Dinlediğiniz metne iki başlık bulunuz.
Cevap: Konuşmak İsteyen Ali- Bir Tek Sen Dinledin


5. Etkinlik

Dinlediğiniz metni ana hatlarıyla anlatınız.
Cevap: Ali adlı çocuk yeni yeni konuşmaya başlamıştır. Annesiyle, babasıyla, köpek ve kuşla konuşmaya çalışan Ali’yi hiç kimse dinlememiştir. Bu duruma üzülen Ali’yi dedesi fark etmiş ve onu kucağına otutturmuş onunla sohbet etmiştir.


7. Etkinlik

İnsanlarla iletişim kurmak neden önemlidir?

Cevap: İnsanlarla iletişim kurmak aramızdaki samimiyeti arttırır ve yalnız olmamızı engeller.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları

8. Etkinlik

Kendinizi büyüklerinize ifade edebilmek için neler yapabilirsiniz Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

a) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanmadan yazınızı yazınız.

  • Onlara kendimi ifade etmek için bir sebep sunarım
  • Neden işime yarayacağını anlatırım
  • Sorumluluk sahibi olduğumu anlatırım

b) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanarak yazdıklarınızı düzenleyiniz.

  • Onlara kendimi ifade etmek için bir sebep sunarım.
  • Neden işime yarayacağını anlatırım.
  • Sorumluluk sahibi olduğumu anlatırım.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.