Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 9:26 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175-176-177-178-179. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175-176-177-178-179. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İhsan Ketin Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174-175-176-177-178-179 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175-176-177-178-179. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 174-175-176-177-178-179. Sayfa Cevapları İhsan Ketin

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Deprem hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Deprem binaların yıkılmasına, volkanların patlamasına sebep olan büyük sarsıntılardır.

2. Evinizde depremden önce alınması gereken önlemler neler olabilir?
Cevap: Deprem olmadan önce ağır eşyalarımızı duvara sabitlemeliyiz, deprem çantası bulundurmalıyız ve deprem tatbikatı yapmalıyız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz. 

deprem: Yer altından gelen sarsıntılar ile yer yüzünde oluşan sallanma.
gözlem: Bir konu hakkında bilgi alıp inceleme yapmak.
yanardağ: Yer altındaki lavların patlayarak çıkan dağın adı.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) İhsan Ketin çocukluğunda nerede yaşamaktadır?
Cevap: İhsan Ketin Türkiye’nin Kayseri şehrinde yaşamaktadır.

2) İhsan Ketin ve arkadaşları okul gezisi için nereye gitmişlerdir?
Cevap: Kayseri’de bulunan Erciyes Dağı’na geziye gitmişlerdir.

3) İhsan Ketin hangi alanda araştırma yaparak uzmanlaşmıştır?
Cevap: Yer kabuğu hareketlerinde uzmanlaşmıştır.

4) İhsan Ketin ve araştırma ekibi arazi çalışmalarında neleri incelemiştir?
Cevap: Yer altındaki kırılma, kayma ve çökme gibi hareketleri incelemişlerdir.

5) İhsan Ketin çalışmaları sonucunda neyin varlığını kanıtlamıştır?
Cevap: Kuzey Anadolu’da bir fay hattı olduğunu ispat etmişlerdir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Yetkiniz olsaydı ülke genelinde depremle ilgili hangi önlemleri alırdınız?
Cevap: Her eve bir tane deprem çantası dağıtırdım. Ayrıca ihtiyaç sahiplerinin evlerine ücretsiz olarak ekip göndererek eşyalarını duvarlara sabitletirdim.


4. ETKİNLİK

Balonda bulunan eş sesli kelimeleri yuvarlak içine alarak belirleyiniz. Belirlediğiniz eş sesli kelimeleri her iki anlamıyla birer cümlede kullanınız

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 177 Ders Kitabı Cevapları

  • Yüzümde ben çıktı.
  • Ben sana söylemiştim.

 

  • Bahçemize iki tane kaz aldık.
  • Evimize ağaç dikmek için derin bir çukur kazdık.

 

  • Cumhuriyetimiz 2019’da 96 yaşına girecek.
  • Yıkanan elbisem sabaha kadar güneşte olmasına rağmen hala yaş.

 

  • Akarsu deli gibi akıyordu.
  • Dedemin gibi ak sakalları vardır.

 

  • Kaymaksız yoğurdu daha çok severim.
  • Kışın dağda kızak ile çok güzel kayarım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Beril ile Arda’ya ait ifadeleri okuyunuz.

a) Hangi çocuğun açıklamalarını daha iyi anladınız? Niçin?
Cevap: Arda’nın ifadelerini daha iyi anladım çünkü Arda, Türkçe ifadeler kullanıyor ama Beril ingilizce ifadeler kullanıyor.

b) Teknoloji konulu bir yazı yazınız. Yazınızda yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.

Günümüzde insanlar ister istemez yabancı kelimeleri kullanmaktadır. Fotoğraf çekilelim yerine “selfie” çekilelim derler. Selfie yerine öz çekim, laptop yerine dizüstü, printer yerine yazıcı gibi bir çok kelime bu şekilde kullanılmalıdır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Cümleleri açıklamalarına uygun gelen kelimelerle eşleştiriniz.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.