Cevap Yaz
7 Aralık 2022, 17:39 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 181-182-183-184-185-186. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 181-182-183-184-185-186. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Buluşlar Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181-182-183-184-185-186 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 181-182-183-184-185-186. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 181-182-183-184-185-186. Sayfa Cevapları Buluşlar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Tarihteki en önemli buluşlar nelerdir?
Cevap: Tarihteki en önemli buluş tekerlek olabilir. Tekerlek sayesinde bir çok işimiz kolaylıkla yerine getiriliyor.

2. Teknolojinin yararları nelerdir?
Cevap: Teknoloji günlük hayatta kendi çabalarımızla yapacağımız belkide 5-6 saatlik işi 10 dakikaya kadar indirebiliyor ve bizi zaman kaybından kurtarıyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

fabrika: Bir ürünün üretildiği ilk merkeze verilen isimdir.
makine: Günlük hayattaki zorluklarımızı kolaylaştıran mekanizmaya verilen isimdir.
teleskop: Çok uzaklardaki yıldız ve gezegenleri gözlemlememizi sağlayan alettir.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Buluş ne demektir?
Cevap: Buluş daha önce icat edilmiş bir şeyin geliştirilerek daha iyi şekilde yapılmasına denir.

2) Buzdolabı icat edilmeden önce yiyecekler nasıl saklanıyordu?
Cevap: Buzdolabı olmadan önce büyük buzların içlerinde tutularak saklanıyordu.

3) Tekerlek bulunmadan önce insanlar yüklerini nasıl taşıyordu?
Cevap: İnsanlar ağır yükleri yuvarlayarak taşıyorlardı.

4) Hangi amaçlarla televizyon izleriz?
Cevap: Öğrenmek ve eğlenmek için izleriz.

5) Teleskop hangi amaçla icat edilmiştir?
Cevap: Teleskop gezegenlere, gezegenlerin uydularına ve yıldızlara bakmak için icat edilmiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Metne uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: 

  1. Teknolojinin Gelişimi
  2. Önemli Teknolojik Aletler

4. ETKİNLİK

Zıt anlamlı kelimeleri aynı renge boyayınız.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Buluşlar hayatımızı nasıl etkilemiştir?
Cevap: Buluşlar hayatımızı olumlu yönde etkilemiştir. Zamanımızdan tasarruf ederek, zor işleri kolaylaştırarak insanlara çok yarar sağlamıştır.


6. ETKİNLİK:

a) Kısa çizgi ile ilgili verilen bilgileri okuyunuz.
b) Kısa çizginin kullanımına uygun örnek cümleler yazınız.

  • Bugün Adana-Mersin seferini yapan otobüse bindik.
  • 24-12=12 eder.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK

Cümlelerdeki yazım yanlışı yapılmış kelimeleri bulup cümlelerin doğrusunu yazınız.

1) Dün ankara’da kar yağdı.
Doğrusu: Dün Ankara’da kar yağdı.

2) Arkadaşım mektubu ptt ile göndermiş.
Doğrusu: Arkadaşım mektubu PTT ile göndermiş.

3) Ümit, ayvalık ilçesinde doğmuştur.
Doğrusu: Ümit, Ayvalık ilçesinde doğmuştur.

4) Ülkemiz asya ve avrupa kıtaları arasında yer alır.
Doğrusu: Ülkemiz Asya ve Avrupa kıtaları arasında yer alır.

5) Abim, istanbul üniversitesini kazandı.
Doğrusu: Abim, İstanbul Üniversitesi’ni kazandı.


Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.