Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
23 Nisan 2020, 17:44
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 195-196-197-198. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 195-196-197-198. sayfa cevapları Uzaya İlk Yolculuk

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 195 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Unutamadığınız bir anınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: (Bunu kendiniz yapmalısınız.)

2. Tanıdığınız Türk bilim insanları kimlerdir?
Cevap: Cahit Arf ve Aziz Sancar’ı tanıyorum.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

bilimsel: Bilim dallarında yapılan çalışmalara denir.
bilim insanı: Herhangi bir bilim dalıyla uğraşan kişiye denir.
didinmek: Çabalamak, çok çalışmak anlamına gelir.


2. ETKİNLİK: Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Cahit Arf kimdir?
Cevap: Cahir Arf, çok yönlü bir bilim insanıdır.

2) Cahit Arf’ın ilgilendiği bilim dalı nedir?
Cevap: Cahit Arf matematik bilim dalında uzmanlaşmıştır.

3) Cahit Arf pikniği nerede düzenlemiştir?
Cevap:  Cahit Arf, Amerika’daki evinin bahçesinde düzenlemiştir.

4) Baba, masa lambasını söken çocuğa nasıl davranmıştır?
Cevap: Çocuğu görünce çocuğa hemen dağıttığı şeyleri geri toplamasını söylemiştir.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Metnin Konusu: Cahit Arf’ın Amerika’da yaşadığı bir anısı.
Metnin ana fikri: Küçük çocuklara verilmesi gereken desteğin önemi.


4. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metne uygun iki başlık bulunuz.

Cevap:

  1. Cahit Arf ve Küçük Ali 
  2. Eli Akıllı Ali

5. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metinle ilgili görüşlerinizi yazınız.
Cevap: Cahit Arf hakkında verilen kısa bilgi çok güzeldi. Cahit Arf’ın çocuklara özellikle küçük Aliye verdiği değer örnek alınması gereken bir değerdir. Her insan küçük-büyük demeden herkese sahip çıkmalıdır.


6. ETKİNLİK: Bilim ve teknolojiyle ilgilenen insanların ortak özellikleri neler olabilir?
Cevap: Hepsinin bilim insanı ünvanı alması, araştırmacı olması ve çalışkan olması ortak özelliklerinden birisi olabilir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.