Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 9:41 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 206-207-208-209-210-211. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 206-207-208-209-210-211. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Dünya Çocuk Bayramı Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-207-208-209-210-211 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 206-207-208-209-210-211. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 206-207-208-209-210-211. Sayfa Cevapları Dünya Çocuk Bayramı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. 23 Nisan ne zamandan beri çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır?
Cevap: 23 Nisan 1920 yılından beri çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır.

2. Okulunuzda 23 Nisan nasıl kutlanmaktadır?
Cevap: Okulumuzda 23 nisanda törenler yapılır, sınıflar Türk bayraklarıyla süslenerek sevinç içinde geçer.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

buluşma: Bir başka kişiyle bir yerde anlaşıp görüşmeye denir.
cıvıldaşmak: Kuşların konuşması olabilir.
konuk: Misafir anlamına gelir.


2. ETKİNLİK

Soruları şiire göre cevaplayınız. 

1) Dünya çocukları nerede buluşuyor?
Cevap: Dünya çocukları Ankara’da buluşuyor.

2) Dünya çocukları her yıl hangi tarihte buluşuyor?
Cevap: Her yıl 23 Nisan’da dünya çocukları buluşuyor.

3) Diğer ülkelerin çocuk bayramı var mıdır?
Cevap: Başka bir ülkede çocuk bayramı yoktur.

4) 23 Nisan’da çocukların duyguları nasıldır?
Cevap: 23 Nisan’da çocuklar cıvıldaşıp coşuyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Şiirin konusu: 23 Nisan’da yaşanan olaylar.
Şiirin ana duygusu: Çocukların yaşadığı sevinç ve mutluluk.


4. ETKİNLİK

Şiire uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: 

  1. 23 Nisan
  2. Geleneksel Çocuk Bayramı

5. ETKİNLİK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında neler hissediyorsunuz?
Cevap: 23 Nisan’daki bayram kutlamalarında çok mutlu oluyorum biz çocuklar için düzenlenmiş bir bayram olması gurur verici.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 209 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 210 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

Okulunuzda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü yaşadıklarınızı günlük biçiminde yazınız.

Cevap: Okulumuzda öncelikle bayrak satın alarak sınıfımızı bayraklarla süsledik. Son derslere doğru öğretmenimiz bizi dışarıya çıkardı ve dışarıda öğrencilerin düzenlediği törenleri izledik. Gün sonunda ise öğretmenimiz herkesin çocuk bayramını kutladı ve evlerimize dağıldık.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 211 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu iki kıtalık şiir yazınız. Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazarak etrafını süsleyiniz.

23 NİSAN

Dünya çocuk bayramı bugün,
Tüm çocukların sevinç günü,
Dünya çocukları buluşur bugün,
En mutlu oldukları bu günde.

Başka hiç bir ülkede yoktur,
Çocuklara özel bir bayram.
Atamız bizlere hediye etmiş,
Ulusal çocuk bayramını bizlere.


Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.