Cevap Yaz
6 Haziran 2022, 20:12 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3 Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Meraklıyım Soruyorum Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 210-211-212 cevapları konusunu paylaştık. Meraklıyım Soruyorum Metni içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3.Sınıf Gizem Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 210-211-212. Sayfa Cevapları Meraklıyım Soruyorum

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 210 Cevapları Gizem Yayıncılık

1. ETKİNLİK: ÖĞRENMEDEN ÖNCE

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

Siz meraklı bir çocuk musunuz?
Cevap: Evet genellikle soru sormayı çok severim. 

Merak ettiğiniz konuları öğrenmek için neler yapıyorsunuz?
Cevap: Merak ettiğim konular hakkında öğretmenime, anneme ve babama sorular soruyorum. Bazen de kitaplardan ve internetten araştırıyorum.



2. ETKİNLİK: DİNLEYELİM

“Meraklıyım Soruyorum” şiirini kurallara uygun şekilde dinleyelim ve dinlerken yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 210 Ders Kitabı Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 211 Cevapları Gizem Yayıncılık

3. ETKİNLİK: KELİME ÇALIŞALIM

“Merak” kelimesinin sözlükteki anlamını önce tahmin edelim, ardından Türkçe Sözlük’ten bularak yazalım. Bu kelimeyi bir cümlede kullanalım.
Cevap:

Merak
Tahminim: öğrenme isteği
Sözlükteki Anlamı: Bir şeyi anlamak, öğrenmek için duyulan istek.
Cümlem: Meraklı çocukları çok severim.


4. ETKİNLİK: ANLAYALIM

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

1) Sincabın kafasında neler varmış
Cevap: Sincabın kafasında sorular varmış. 

2) Yanıtlar nerede gizliymiş?
Cevap: Yanıtlar yaprakların arasında gizlidir. 

3) Sincap ne yaparsa kızılmamasını istiyor?
Cevap: Sincap “bu ne?” diye sorduğunda kızılmamasını istiyor.

4) Sincaba göre kimler akıllı olamaz??
Cevap: Soru sormayan çocuklar akıllı olamaz. 


5. ETKİNLİK: SÖZ VARLIĞIM

Aşağıdaki kelimelerden birbirlerine yakın anlamda olanları eşleştirelim
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 211 Ders Kitabı Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212 Cevapları Gizem Yayıncılık

7. ETKİNLİK: YAZALIM

Merak ettiğimiz konularla ilgili üç tane soru hazırlayalım. Bu soruların cevaplarını araştırarak bulalım ve yazalım
Cevap:

1. Soru: Dünyanın katmanları nelerdir?
Cevap:

⇒ Hava Küre (Atmosfer)
⇒ Su Küre (Hidrosfer)
⇒ Taş Küre (Litosfer)
⇒ Ateş Küre (Pirosfer)
⇒ Ağır Küre (Barisfer)

2. Soru: Bulunduğumuz galaksinin adı nedir?
Cevap: Samanyolu galaksisidir.

3. Soru: Yaşadığımız dünyanın yanında olan gezegenler hangileridir?
Cevap: Venüs ve Mars’tır.


8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

Aşağıdaki soruyu cevaplayalım

Sizce insanların merakı olmasaydı bu kadar çok buluş yapılabilir miydi? Niçin?
Cevap: İnsanların meraklı olması ile icatlar ortaya çıkmıştır. İhtiyaç doğrultusunda yeni meraklar ortaya çıkar ve bu meraklar ile sorular çoğalır. Soruların çoğalması ile çözüm yolu arayışları ortaya çıkar ve icatlar doğar.


3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 210-211-212. Sayfa, Meraklıyım Soruyorum Metni Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.