Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 9:46 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 218-219-220-220-221-222-223-224. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 218-219-220-220-221-222-223-224. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Geceyi Sevmeyen Çocuk Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218-219-220-220-221-222-223-224 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 218-219-220-220-221-222-223-224. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 218-219-220-220-221-222-223-224. Sayfa Cevapları Geceyi Sevmeyen Çocuk

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Uyumak neden önemlidir?
Cevap: İnsanlar enerjisini toplayabilmesi için uyuması gerekir. Enerji olmadan insanlar yaşayamaz.

2. Uyumadan önce neler yaparsınız?
Cevap: Uyumadan önce dişlerimi fırçalarım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

masal: Çocuklara anlatılan hayali olayların anlatıldığı öykülerdir.
uyuyakalmak: Durduk yere yorgunluktan dolayı uyumaktır.
yıldız: Uzayda bulunan parlak cisimlerdir.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Çocuk neyi hiç sevmiyormuş?
Cevap: Çocuk uyumayı hiç sevmiyormuş.

2) Annesi geceyi sevdirmek için çocuğa neyi göstermiş?
Cevap: Annesi geceyi sevdirmek için çocuğuna yıldızları göstermiş.

3) Annesine göre çocuğun büyümesi için ne yapması gerekiyormuş?
Cevap: Annesine göre büyümesi için uyuması gerekir.

4) Çocuk annesiyle hangi arkadaşlarının yıldızlarına bakmış?
Cevap: Emre’nin, Nilay’ın, Ercüment’in, Volkan’ın, Serka’nın yıldızlarına bakmış

5) Uyumadan önce annesi çocuğa ne anlatmış?
Cevap: Uyumadan önce annesi çocuğuna masal anlatmış.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Masal ve hikâye okumanın çocuklara ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız.

Cevap: Masal ve hikaye okumak çocukların kelime haznesini çoğaltır, okuduklarını daha rahat anlarlar ve okuma hızları artar.


4. ETKİNLİK

Kütüphane kayıt formunu, yönergelerine uygun olarak doldurunuz.

Cevap:
3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Verilen kelimenin eş anlamlısını bulup örnekteki gibi boyayınız.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 222 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Verilen atasözlerindeki zıt (karşıt) anlamlı kelimelerin altlarını çiziniz.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK

Verilen metindeki boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.

İki kardeş (,) köy yolunda yürüyorlardı (.) Can (,) telaşla sesini yükseltti (.)
(-) Köpekler (!) Çoban köpekleri üzerimize geliyor (,) kaçalım (!)
İki kardeş (,) yakınlarda bulunan bir ağaca çıktılar (.)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki görsellerden hareketle kâğıdın nasıl elde edildiğini yazınız.

Cevap: Kağıtlar öncelikle ağaçların kesilmesiyle üretim aşaması başlar. Ağaçlar kereste haline getirilerek ayrılır. Keresteler kamyonlarla kereste fabrikasına götürülür. Kereste fabrikasında işlenen keresteler ısıtılır ve kesim işlemi başlar. Kesim işleminden sonra matbaa merkezlerine gönderilir ve bize ulaşır.


Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.