İçindekiler
1. Çevrenizde gördüğünüz ağaçların isimlerini yazınız.
Cevap: Çevremde Meşe ağaçları, portakal ağaçları var.
2. En sevdiğiniz ağaçlar nelerdir?
Cevap: En sevdiğim ağaçlar portakal ve kiraz ağacıdır.
Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
altın: Günümüzde değerli olarak kabul edilen genellikle takı olarak kullanılan sarı orta sertlikte bir madde.
gümüş: Parlak beyaz renginde, kolay işlenen bir madendir.
sedef: Midye, istiridye gibi hayvanların kabuğunda var olan parıldayan beyaz sert bir taş.
Soruları şiire göre cevaplayınız.
1) Ağacı kim sevmiştir?
Cevap: Ağaç çocuğu sevmiştir.
2) Ağacın dudakları olsaydı ne yapardı?
Cevap: Öperdi altın saçlı çocuğu.
3) Çocuğun çiçekleri olsaydı nasıl davranırdı?
Cevap: Çocuğun çiçekleri olsaydı ağaca verirdi.
4) Ağacın ayakları olsaydı nereye giderdi?
Cevap: Çocuk gittikten sonra oda giderdi.
Dinlediğiniz şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.
Şiirin konusu: Çocuk ve Ağaç arasındaki ilişki.
Şiirin ana duygusu: Ağaç sevgisi.
Dinlediğiniz şiire uygun iki başlık bulunuz.
Okulunuzda ağaç dikimi ile ilgili bir etkinlik planlasanız bunun için neler yapmanız gerekir? Arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Bunun için öncelikle bir sürü fidan almamız gerekir. Daha sonra okul idaresinden fidanları ekmek için bir yer isterdik. Daha sonra fidanları ekerdik.
Verilen metinde koyu renkle yazılan kelimelere dikkat ediniz. Hikâyeyi tamamlarken varlıkların niteliklerini belirleyen kelimeleri kullanmaya özen gösteriniz.
(…) Tam o sırada zıplamaya çalıştı ancak bunu başaramadı. Kırmızı elmayı alamadığı için biraz hevesi kırılmıştı ancak daha sonra onu almak için daha çok gayret etti. Bunun için etraftan büyük bir taş taşıyarak getirdi. Taşın üstüne çıkarak elma ağacındaki leziz kırmızı elmayı kopardı ve büyük bir ısırık alarak iştahla yedi.
“Çevreye karşı duyarlı olmak” konulu bir metin yazınız. Yazınızı özenli ve okunaklı yazıp görsellerle süsleyiniz.
Cevap: Kağıt israfı yapmamalıyız. Kağıt israfı demek boşa kesilmiş bir ağaç demektir. Ağaçlar bize hayat verir, oksijen verir. Çevreye duyarlı olmak için her bir kağıt parçası için on tane ağaç dikmeliyiz. Çevreye duyarlılığımızı bu şekilde göstermeliyiz.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
salun var olun çoooooooookkkkkk güzel olmuş saluuun var olun çok güzel olmuşsalun allah razı olsun
Teşekkürler ederim forum sınıf
çok teşekkür ederim forum sınıf çok çok saol
Çok ama çok ama çok teşekkür ederiz
Çok teşekkür ederim.?
İki varsınız forum sınıf çok ama çok teşekkür ediyorum iyiki varsınız.
Çok teşekkür ederim ben her ödevimi bundan yapıyorum iyiki varsınız
Çok güzel olmuş ellerine emeğine sağlık forum sınıf
Teşekkür ederim çok güzel olmuş.
Çok güzel olmuş senin sayende ödevimi yapabildim ellerine sağlık teşekkür ederim
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.