Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 9:51 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 226-227-228-229-230. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 226-227-228-229-230. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ağaç Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226-227-228-229-230 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 226-227-228-229-230. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 226-227-228-229-230. Sayfa Cevapları Ağaç

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevrenizde gördüğünüz ağaçların isimlerini yazınız.
Cevap: Çevremde Meşe ağaçları, portakal ağaçları var.

2. En sevdiğiniz ağaçlar nelerdir?
Cevap: En sevdiğim ağaçlar portakal ve kiraz ağacıdır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

altın: Günümüzde değerli olarak kabul edilen genellikle takı olarak kullanılan sarı orta sertlikte bir madde.
gümüş: Parlak beyaz renginde, kolay işlenen bir madendir. 
sedef: Midye, istiridye gibi hayvanların kabuğunda var olan parıldayan beyaz sert bir taş.


2. Etkinlik

Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Ağacı kim sevmiştir?
Cevap: Ağaç çocuğu sevmiştir.

2) Ağacın dudakları olsaydı ne yapardı?
Cevap: Öperdi altın saçlı çocuğu.

3) Çocuğun çiçekleri olsaydı nasıl davranırdı?
Cevap: Çocuğun çiçekleri olsaydı ağaca verirdi.

4) Ağacın ayakları olsaydı nereye giderdi?
Cevap: Çocuk gittikten sonra oda giderdi.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Dinlediğiniz şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Şiirin konusu: Çocuk ve Ağaç arasındaki ilişki.
Şiirin ana duygusu: Ağaç sevgisi.


4. Etkinlik

Dinlediğiniz şiire uygun iki başlık bulunuz.

  1. Çocuk ve Ağaç
  2. Ağaç Sevgisi

5. Etkinlik

Okulunuzda ağaç dikimi ile ilgili bir etkinlik planlasanız bunun için neler yapmanız gerekir? Arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Bunun için öncelikle bir sürü fidan almamız gerekir. Daha sonra okul idaresinden fidanları ekmek için bir yer isterdik. Daha sonra fidanları ekerdik.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Verilen metinde koyu renkle yazılan kelimelere dikkat ediniz. Hikâyeyi tamamlarken varlıkların niteliklerini belirleyen kelimeleri kullanmaya özen gösteriniz.

(…) Tam o sırada zıplamaya çalıştı ancak bunu başaramadı. Kırmızı elmayı alamadığı için biraz hevesi kırılmıştı ancak daha sonra onu almak için daha çok gayret etti. Bunun için etraftan büyük bir taş taşıyarak getirdi. Taşın üstüne çıkarak elma ağacındaki leziz kırmızı elmayı kopardı ve büyük bir ısırık alarak iştahla yedi.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 230 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

“Çevreye karşı duyarlı olmak” konulu bir metin yazınız. Yazınızı özenli ve okunaklı yazıp görsellerle süsleyiniz.

Cevap: Kağıt israfı yapmamalıyız. Kağıt israfı demek boşa kesilmiş bir ağaç demektir. Ağaçlar bize hayat verir, oksijen verir. Çevreye duyarlı olmak için her bir kağıt parçası için on tane ağaç dikmeliyiz. Çevreye duyarlılığımızı bu şekilde göstermeliyiz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.