Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 9:54 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 236-237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 236-237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Yemek Seçimi Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236-237-238-239-240-241-242 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 236-237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 236-237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları Yemek Seçimi

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yemek yemeden önce neler yapmalıyız?
Cevap: Yemek yemeden önce ellerimizi yıkamalıyız.

2. Sevdiğiniz yemekler nelerdir?
Cevap: Sucuklu yumurta, menemen, mangal, lahmacun ve kuru fasulye-pilav severim.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 238 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

beslenme: İnsanların büyümesi için ihtiyaç duyduğu yiyecek-içeceklere verilen ad.
kukla: Bir insan tarafından gizlice oynatılarak seslendirilen yünden veya kağıttan yapılmış oyuncak.
vitamin: Yediğimiz besinlerde vücudumuza faydalı olan yiyecek ve içeceklerdeki gözle görünmeyen madde.


2. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Anne, çocuğunu neden çağırıyor?
Cevap: Anne, çocuğunu öğle yemeğini yemek için çağırıyor.

2) Çocuk neleri yemek istemiyor?
Cevap: Çocuk yumurtalı ıspanak ve köfte yemek istemiyor.

3) Boyumuzu uzatan gıdalar hangileridir?
Cevap: Süt, yoğurt ve peynir boyumuzu uzatan gıdalardır.

4) Vitaminleri hangi besinlerden alırız?
Cevap: Vitaminleri meyve ve sebzelerden alırız.


3. Etkinlik

Dengeli ve düzenli beslenmenin faydaları nelerdir? Arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Dengeli ve düzenli beslenmek zihnimizi açar, metabolizmamızın işleyişini kolaylaştırır, daha sağlıklı olmamızı, daha güçlü bir bağışıklık sistemimizin olmasına ve hastalıkları hafif atlatmamıza yardım eder.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 239 Cevapları MEB Yayınları

4. Etkinlik

Metni okuyunuz. Metinde geçen gerçek ve hayali ögeleri bulup belirtilen yere yazınız.

Gerçek Ögeler: Sıcakların bastırması, prenses, prensesin dedesine bakması
Hayali Ögeler: Sarayın tepeden tırnağa erimesi, sıcak çikolata ırmağı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 240 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmaca üzerinde örnekteki gibi işaretleyiniz.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 240 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Zıt anlamlı kelimeleri eşleştiriniz.

ilk(1) ==> son
cesur(2) ==> korkak
hayal(3) ==> gerçek
esaret(4) ==> özgürlük
ıslak(5) ==> kuru
parlak(6) ==> mat
temiz(7) ==> kirli
3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 241 Ders Kitabı Cevapları

7. Etkinlik

Sınıftaki arkadaşlarınızla gruplar oluşturunuz. Olayların oluş sırasına göre iki kuklayı karşılıklı konuşturan bir metin yazınız

Kukla Gösterisi

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları MEB Yayınları

8. Etkinlik

“Sağlıklı yaşam” konulu bir metin yazınız. Yazınızı özenli ve okunaklı bir şekilde yazıp etrafını görsellerle süsleyiniz.

Cevap: Sağlıklı yaşam için dengeli ve düzenli beslenmeliyiz, sağlıklı yiyecek ve içecek tüketmeliyiz. Kızartılmış yiyeceklerden, kolalardan ve abur cuburlardan uzak durmalıyız. Spor yapmalıyız. İmkanımız varsa okula servisle değil yürüyerek gitmeliyiz. Bunları yaparsak sağlıklı bir yaşam süreriz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.