Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 9:56 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 243-244-245-246-247-248. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 243-244-245-246-247-248. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 19 Mayıs Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243-244-245-246-247-248 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 243-244-245-246-247-248. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 243-244-245-246-247-248. Sayfa Cevapları 19 Mayıs

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a niçin çıkmıştır?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk, Kurluş Savaşını başlatmak ve yurdumuzdan düşmanları atmak için Samsun’a çıkmıştır.

2. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı okulunuzda ve çevrenizde nasıl kutlanır?
Cevap: 19 Mayıs’ta stadlarda gösteriler yapılır, etraf bayraklarla süslenir ve Atatürk’ü anmak için törenlerden önce 1 dakikalık saygı duruşu ardından istiklal marşı okunur.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

ufuk: Çok uzaklarda ucu gözüken bir şey.
kahraman: Kendisinden büyük ödünler vererek fedakarlıklar yapan kişiye denir.
volkan: Yer altından çıkan lavların püskürdüğü yere denir.


2. ETKİNLİK: Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) 19 Mayıs’ta hangi bayram vardır?
Cevap: 19 Mayısta, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı vardır.

2) Yeni bir güneş nerede doğar?
Cevap: Yeni bir güneş Samsun ufkundan doğar.

3) Karanlığa gömülmüş vatana nur olan o kişi kimdir?
Cevap: Karanlığa gömülmüş o nur kahramandır.

4) Yurdu kurtaran kahraman o kişi neye benzetilmiştir?
Cevap: Yaman bir volkana benzetilmiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Şiirin Konusu: 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
Şiirin Ana Duygusu: Bayram ve Atatürk sevgisi.


4. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metne uygun iki başlık bulunuz.

  1. Spor Bayramı
  2. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

5. ETKİNLİK: Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim.” sözü hakkındaki düşüncelerinizi anlatınız.

Cevap: Atatürk her sözü gibi bu sözündede çok güzel konuşmuş. Her sporcu elbette çevik ve zeki olmalıdır. Bunların yanında sporcularımız ahlaksız değil aksine ahlaklı, örnek bir insan olmalıdır, olmalıdır ki herkes onlara özensin.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK: Verilen kelimelerin zıt anlamlılarını bularak bulmacaya yerleştiriniz.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 246 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK: Görsellerde verilen olayların oluş sırasına göre bir hikâye yazınız.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 247 Ders Kitabı Cevapları

Cevap: Meryem bir tatil günü erkenden uyanmış ve dışarı çıkmak için hazırlanacaktı. Ancak o anda dışarıdan yağmur sesleri geldi ve camdan baktığında yağmur yağdığını gördü. Dışarı çıkamayınca Meryem hayaller kurmaya başladı. Meryem hayallerinde öğretmeni ve arkadaşlarıyla birlikte denize gittiklerini ve denizin içine oksijen tüpleriyle dalış yaptığını hayal etti. 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı” konulu iki kıtalık bir şiir yazınız. Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazıp görsellerle süsleyiniz.

19 MAYIS

Atam bu gün çıktı Samsun’a,
Kutlu diriliş ateşini yakmaya.
Yurdumuzdan düşmanları atmak,
Bağımsız olmak için çıktı Samsun’a.

19 Mayıs günü başlattı Milli Mücadeleyi,
İngilizi, Fransızı, İtalyanı dört bir yandan püskürttük.
Atatürk sayesinde cihan düşmanlarını yere serdik,
Cumhuriyet ilan edildi, bu gün bayram ilan edildi!

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.