Cevap Yaz
13 Haziran 2022, 11:38 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 255-256-257-258-259. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 255-256-257-258-259. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 255-256-257-258-259. Sayfa Cevapları Hapşu

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 255 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sağlık ve spor arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: İnsanlar sağlıklı olmadan yaşayamaz ve hasta olur. Spor ise hasta olmamızı engelleyerek sağlıklı olmamızı sağlar.

2. Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız?
Cevap: Hastalanınca iyileşmek için doktorun verdiği ilaçlardan kullanırız, spor yaparız ve sağlıklı besleniriz.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 256 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

terli: Terlemiş olan
ilaç: İyileşmemiz için doktorlar tarafından verilen gereksiz içildiğinde tehlikeli olabilen besinlerdir.
nezle: Burun akması ve aksırmaya yol açan bir hastalık.


2. Etkinlik

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Anne ve babası çocuğa hep ne söylermiş?
Cevap: Anne ve babası çocuğa terli terli su içmemesini söylermiş.

2) Çocuğa kim kızmış?
Cevap: Çocuğa doktor amca kızmıştır.

3) Hasta olunca çocuğu günleri nasıl geçiyormuş?
Cevap: Günler neşesiz geçiyormuş.

4) Çocuğun iyileşmesi için doktor ona ne vermiş?
Cevap: Doktor iyileşmesi için ona ilaç vermiştir.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 257 Ders Kitabı Cevapları

3. Etkinlik

Dinlediğiniz şarkının konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.
Cevap:

Şarkının konusu: Hasta olmak
Şarkının ana duygusu: Anne ve babanın sözünü dinlemenin önemi


4. Etkinlik

Şarkıya uygun iki başlık bulunuz.
Cevap:

→ Hasta Çocuk
→ Nezle


5. Etkinlik

Hastalanmamak için hangi önlemleri almalıyız?
Cevap: Hastalanmamak için temizliğimize dikkat etmeli, dengeli ve düzenli beslenmeli, sağlıksız yiyecekleri olabildiğince az tüketmeli ve havanın durumuna göre giyinmeliyiz.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 258 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik

Görsellerdeki olayların oluş sırasına göre bir hikâye yazınız.
Cevap: Merve bir gece ansızın hastalanmış. Annesi ona sıcak çorba ısıtarak içirmiş. Hasta olduğu için evine erkenden bir doktor gelmiş. Doktor onu muayene etmiş ve okula gidemeyeceğini söyleyip ilaç yazmış. Merve okula gidemeyeceği için çok üzülmüş ama aniden dışarıda servislerini görmüş. Merve’nin hasta olduğunu öğrenen arkadaşları odasına girip ona geçmiş olsun diyerek çiçek verdiler. Merve çok mutlu oldu ve hemen iyileşti.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 259 Ders Kitabı Cevapları

7. Etkinlik

Yaz tatilinizde neler yapmayı planlıyorsunuz? Özenli ve okunaklı bir şekilde yazınız.
Cevap: Yaz tatilinde kuzenlerim ile birlikte bir haftalık doğu turu yapmayı ve geri kalan vaktimizi dedemin yazlığında geçirmeyi planlıyoruz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.