Cevap Yaz
15 Haziran 2022, 15:50 - Binnur Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 42-43-44-45-46-47-48. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 42-43-44-45-46-47-48. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 42-43-44-45-46-47 ve 48. sayfanın cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 42-43-44-45-46-47-48. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3.Sınıf Gizem Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 42-43-44-45-46-47-48. Sayfa Cevapları Atatürk’ün Yaşamı

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: ÖĞRENMEDEN ÖNCE

  1. Atatürk kaç yılında, nerede doğmuştur?
    Cevap: 1881 yılında Selanik’te doğdu.
  2. Atatürk’ün annesinin, babasının ve kız kardeşinin adı nedir?
    Cevap: Zübeyde Hanım, Ali Rıza Efendi, Makbule Hanım
  3. Atatürk kaç yılında, nerede vefat etmiştir?
    Cevap:1938 yılında, Dolmabahçe Sarayında vefat etti.
  4. Atatürk’ün anıt mezarının adı nedir?
    Cevap: Anıtkabir
  5. Atatürk’ün anıt mezarı nerededir?
    Cevap: Ankara’da

Atatürk’ün ailesindeki kişilerin adlarını yazalım.
Cevap: Zübeyde Hanım, Ali Rıza Efendi ve Makbule Hanım

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 45 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: KELİME ÇALIŞALIM

Aşağıdaki kelimelerin sözlükteki anlamlarını metinde geçtiği cümlelerden yararlanarak tahmin edelim.
Cevap:
Mektep: Okul
Çağdaş: Aynı toplumda yaşan insanlar

Yukarıdaki kelimelerin kullanıldığı birer cümle yazalım.
Cevap: Mahalle mektebine gitmişti.
Daha çağdaş bir toplum için bir arada olmalıydılar.

4. ETKİNLİK: ANLAYALIM

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

  1. Atatürk, nerede dünyaya gelmiştir?
    Cevap: Selanik’te
  2. Annesi, Atatürk’e ne zaman doğduğunu söylermiş?
    Cevap: Baharda mayıs ayının herhangi bir gününde
  3. Atatürk ve ailesi niçin dayısının çiftliğine yerleşmiş?
    Cevap: Babası öldüğü için
  4. Atatürk’ün Çanakkale Savaş’ında görevi neymiş?
    Cevap: Tümen Komutanı
  5. Çanakkale Savaşı nasıl kazanılmış?
    Cevap: Askerlerin inancıyla
  6. Atatürk, yaptığı yeniliklerde kimlerden destek almış?
    Cevap: Halktan

b. Okuduğumuz metinde bulunan özellikleri işaretleyelim.
Cevap: Bilgi vermek amacıyla yazılmıştır. 
Yazım şekli şiirden farklıdır.

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

c. Aşağıdaki olayları oluş sırasına göre numaralandıralım.
Cevap:
3.-Sinif-Turkce-Gizem-Yayincilik-Sayfa-46-Ders-Kitabi-Cevaplar-1 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 42-43-44-45-46-47-48. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık


5. ETKİNLİK: SÖZ VARLIĞIM

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlarını yazalım.
Cevap:

ilk- son

gir-çık

önce- sonra

yeni-eski

üzüntü-sevinç

sonra-önce

zafer-bozgun

git-gel

barış-savaş

büyük-küçük

genç-yaşlı

başla-bitir


3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 47 Ders Kitabı Cevapları

b. Yazdığımız kelimelerden üç tanesini seçelim. Bunların da kullanıldığı birer cümle yazalım.
Cevap:
zafer: Ve bu zafere en çok benzeyen yenilgindir.
büyük: Büyük hayallerin insanıydı.
yeni: Yeni aldığı kitapları okumak için çok sabırsızlanıyordu.


7. ETKİNLİK: YAZALIM

İlk harflerinden ”Atatürk” kelimesinin oluştuğu bir şiir yazalım.
Cevap:

Atam bıraktı bize bu güzel vatanı
Tanıtmalı herkese Türk yurdunu
Astık bayrakları dalgalanıyor gökte
Tüm milletin gözleri üzerinde
Ülkem canım ülkem
Rahat uyu Atam 
Kalbimizdesin her zaman.

8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

  1. Atatürk, asker olmak için neler yapmıştır?
    Cevap: Askeri sınavlarına girmiş ve kazanmıştır.
  2. Asker olduktan sonra hangi savaşlara katılmıştır?
    Cevap: Trablusgarp, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı
  3. Yaptığı yenilikleri kimlere emanet olmuştur?
    Cevap: Türk Gençliğine

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 48 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

  1. Bayrağımızın üzerinde hangi renkler ve şekiller var?
    Cevap: Kırmızı ve beyaz renkler var. Şekiller Ay ve Yıldız
  2. Bu şekillerin anlamını biliyor musunuz?
    Cevap: Ay İslamiyeti Yıldız ise Türklüğü temsil eder. 
  3. Bayrağımızı en çok nerelerde görüyorsunuz?
    Cevap: Okulda ve Resmi kurumlarda

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 42-43-44-45-46-47-48. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık 2022-2023

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.