Cevap Yaz
21 Eylül 2022, 15:46 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 51-54-55-56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 51-54-55-56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Şahin Bey Etkinliği Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51-54-55-56-57-58 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 51-52-53-54-55-56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 51-54-55-56-57-58. Sayfa Cevapları Şahin Bey

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Kurtuluş Savaşı kahramanlarından bildiklerinizi söyleyiniz.
Cevap: Kurtuluş savaşı kahramanlarından Mustafa Kemal Atatürk, Seyit Onbaşı, Enver Paşa ve Fevzi Çakmak’ı biliyorum.

2. Kurtuluş Savaşı döneminde halkımız, ordumuza hangi yardımlarda bulunmuştur?Cevap: Kurtuluş savaşında halk ordunun kazanabilmesi için elinden gelen her şeyi orduya, devlete vermiştir. Bunlar tüfek, mermi, erzak, giysi-giyecek gibi her türlü yaşam malzemesini vermişlerdir. Aç kalacak duruma gelecek kadar yardım etmiştir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap: 

karakol: Karakol kelimesinin anlamı polislerin dışarıda olmadıkları zaman toplanma yeri olarak kullandıkları resmi merkezdir.

müfreze: Müfreze kelimesi acil durumlarda askere ihtiyaç olduğunda oluşturulan geçici askeri birimdir.

süngüSüngü kelimesinin anlamı eski zamanlarda askerlerin uzun namlulu tüfeklerin ucunda yer alan keskin ve açılıp kapanan bir bıçaktır. Bu bıçağı askerin mermisi bittiği için saldırmak veya kendisini korumak için kılıç olarak kullanmasına yarar.


2. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. İngilizler işgal ettikleri hangi şehirleri Fransızlara devretmiştir?
Cevap: İngilizler 13 Ocak 1919’da Kilisi 15 Ocak’ta Antep şehirlerini işgal ederek ertesi gün tekrar Antep, Maraş, Urfa ve Kilisi Fransızlara devretti.

2. Antep halkının sabrını hangi olay taşırmıştır?
Cevap: Akyol Polis Karakolundaki Türk bayrağını indirmeye çalışan Fransız askerlerini görünce Antep halkının sabrı taşmıştı.

3. Şahin Bey kimdir?
Cevap: Şahin Bey babasının evinde kısa süre kalıp memleketinin işgal altında olmasına dayanamayan vatansever bir insan.

4. Şahin Bey hangi olaydan sonra halk arasında efsane haline gelmiştir
Cevap: 20 kişilik müfreze ile Kilis-Antep yolunu kapatarak tek bir Fransız askerinin geçmesine izin vermediği dilden dile yayılınca efsane olmuş.

5. Şahin Bey, cephanesi bitince ne yapmıştır?;
Cevap:
Şahin bey mermisi bitince süngüsünü çıkarıp yüzlerce Fransız askerinin arasına dalıp şehit olmuştur.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap:

Metnin konusu: Şahin Bey’in vatanına karşı yapılan büyük saygısızlık sonrası yapmış olduğu fedakarlıkları.

Metnin ana fikri: Metnin ana fikri Şahin Bey’in yaptıklarından ötürü Vatan sevgisi olabilir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

Çevrenizdeki sorunlar karşısında sorumluluk alıp çözüm üretmek niçin önemlidir?
Cevap: Çevremizdeki sorunlarla karşılaşıp çözüm üretmek olgunluk gerektirir. Bunu başarabilen bir insan büyümüş ve olgun olmuş bir insandır. Bir gün herkes bu sorunlarla karşılaşabilir ve herkesin bu sorunları çözmesi için fikirleri olması gerekmektedir. Bu sorunları çözmeden yaşamak çok zor olur. Bu nedenle kısa sürede karşılaştığımız sorunlara çözüm üretebilmek için bolca araştırma yapmalı ve kitap okumalıyız.


6. Etkinlik

Soruların cevaplarını tablodan bulunuz. Doğru cevabın yanındaki harfi kutucuklara yazarak şifreyi çözünüz

1. Yürek kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Cevap: Yürek kavramının eş anlamlısı kalp’tir

2. İlk kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
Cevap: İlk kavramının zıt anlamlısı son’dur.

3. Akıl kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Cevap: Akıl kavramının eş anlamlısı us’tur.

4. Barış kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Cevap: Barış kavramının eş anlamlısı sulh’tür.

5. Cesur kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
Cevap: Cesur kavramının zıt anlamlısı korkaktır.

6. Dil kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Cevap: Dil kelimesinin eş anlamlısı lisan’dır.

7. Akşam kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
Cevap: Akşam kavramının zıt anlamlısı sabah’tır.

8. Temiz kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
Cevap: Temiz kelimesinin zıt anlamlısı kirli’dir.

9. Hatıra kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Cevap: Hatıra kavramının eş anlamlısı anı’dır.

10.Taze kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
Cevap:  Taze kavramının zıt anlamlısı bayat’tır.

Anahtar Kelime: CUMHURİYET


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

Resimle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir hikâye yazınız.
Cevap: Resimde kahraman Türk kadınları cepheye mermi, erzak gibi şeyler taşıyor. Bu kahraman kadınlar milletimiz ebediyen var olsun diye hayatlarını ve belkide canlarını feda etmiş kahramanlardır. Bu gibi kahraman kadınlar her dönemde bulunur. Bu kadınlar ön planda olmasa bile arka planda bulunan bu kadınlar sayesinde devletler ayakta kalıyor ve milletler var oluyor. Bu resimdeki kahraman kadınlara borçluyuz onlar olmasaydı bizler var olamazdık.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.