Cevap Yaz
29 Ekim 2022, 16:54 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 2. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72-73 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 72-73. Sayfa Cevapları 2. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları MEB Yayınları

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

Aşağıdaki soruları Öğretmene Saygı isimli metne uygun şekilde cevaplayınız.

1) Atatürk yurt gezilerine çıktığında ne yaparmış?
Cevap: Atatürk yurt gezilerine çıktığı zaman sık sık okullara uğrar, öğrenci ve öğretmenlerle konuşurdu.

2) Atatürk hangi okula uğramış?
Cevap: Atatürk bir gün yurt gezisinde sıradan bir köy okuluna uğramış.

3) Atatürk sınıfa girince öğretmen ne yapmış?
Cevap: Atatürk sınıfa girince öğretmen kürsüsünü Atatürk’e bırakmak istemiş.

4) Öğretmenin bu davranışı üzerine Atatürk neler söylemiş?
Cevap: Atatürk öğretmenin kürsüyü bırakmak istemesi üzerine “Hayır, yerinize oturunuz ve dersinize devam ediniz” demiştir.

5) Bu anıdan nasıl bir sonuç çıkarıyorsunuz?
Cevap: Atatürk’ün bu anısından anlıyorum ki, Atatürk öğretmenlere saygı gösterirmiş.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları MEB Yayınları

6) “Babam yarın gece gelecek.” cümlesindeki “gece” sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) sabah B) gündüz C) akşam
Cevap: B şıkkı

7) Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisi zıt anlamlıdır?
A) ileri – geri B) barış – sulh C) yurt – vatan
Cevap: A şıkkı

8) Cümlelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) harfi yazınız.

 

(Y) Eş görevli kelimeleri ayırmak için nokta kullanılır. Cevap: Y

(D) Korku, heyecan, özlem gibi duyguları belirten cümlelerin sonuna ünlem işareti konur.: Cevap: D

(Y) “Atatürk nerede doğmuştur” cümlesinin sonuna nokta konur.: Cevap: Y

(D) Hitap kelimelerinden sonra virgül kullanılır.: Cevap: D


Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.