Cevap Yaz
21 Eylül 2022, 16:07 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ormanlar Kralı Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 76-77-78-79-80-81-82-83 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları Ormanlar Kralı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hayvanlarla ilgili bir masal anlatınız.
Cevap:

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, cinler cirit oynar iken eski hamam içinde bir maymun yaşarmış. Bu maymun sürekli diğer hayvanları rahatsız ederek eşyalarını çalıp eğlenirmiş. Daha sonra bu maymun ormanlar kralı aslanın sürekli oynadığı kemiğini çalmaya çalışırken ormanlar kralına yakalnmış ve Aslan ona şöyle demiş:

Aslan: Dur bakalım, ne yapıyorsun benim yuvamda?
Maymun: Geçerken uğruyordum gözüm kemiğine takıldı yakından bakmak istedim.
Diyerek Maymun işten sıyrılmaya çalışır ancak hemen bu iş bitmez öyle ki Aslan’da zaten maymunun niyetini anlamış ve onu cezalandırmaya karar vermiştir.
Bu maymun aslanın yuvasında günlerce hapis tutulmuş ve aç susuz bırakılmış daha sonra maymun bir daha kimseyi rahatsız etmeyeceğine dair söz vermiş ve daha sonra bütün orman huzur içinde yaşamış.


2. En sevdiğiniz hayvan hangisidir? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: En sevdiğim hayvan Zürafa’dır. Uzun boyunlu olması, hızlı koşması gibi özellikleri çok ilgi çekici. Zürafaların üzerinde bulunan beneklerde çok güzel duruyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 79 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

kor: Genellikle mangal yaparken gördüğümüz odun veya kömürün iyice yanıp tamamen ateş haline gelmesine denir.

kütük: Ağaçların kesildikten sonra silindir halindeki şeklinde verilen isim.

ipek: Dokumacılıkta kullanılan çok ince ve kaliteli bir malzeme.


2. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Ormandaki hayvanlar niçin toplanmışlar?
Cevap: Ormandaki hayvanlar yaşlı aslanın ölümünden sonra yeni kral seçilmesi için toplanmışlar.

2) Hayvanlar ormanda ne zaman toplanmışlar?
Cevap: Hayvanlar eski ormanlar kralı yaşlı aslanın ölümünden sonra ormanda toplanmışlar.

3) Hayvanlar nerede toplanmışlar?
Cevap: Hayvanlar eski kralları yaşlı aslanın ölümünden sonra Ormanda toplanmışlardır.

4) Kral seçimine kim yardım etmiş?
Cevap: Kral seçimlerinde anlaşmazlık çıkınca bu işten anlayan Yaşlı adamdan yardım istemişler ve yaşlı adam yardım etmiş.

5) Yaşlı adam kral seçimi için ne önermiş?
Cevap: Yaşlı adam kral seçimi için cesaretin ve kuvvetin yetmediği güç olan aklını kullanabilen tavşanı önermiş.

6) Tavşan nasıl kral olmuş?
Cevap:
Tavşan aklına kurarak öne atılmış ve zekasını kullandığından dolayı kral seçilmiş.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz. Metnin ana fikri:

Metnin konusu: Orman kralı seçimi
Metnin ana fikri: Cesaretin, zekanın ve güzelliğin elde edemeyeceği aklı kullanabilmenin önemi.


4. Etkinlik

Hangi özelliklere sahip arkadaşınızı sınıf başkanı seçmek istersiniz?
Liderlik özelliği taşıyan, yaramaz olmayan, kin tutmayan ve arkadaş canlısı birisini sınıf başkanı olarak seçerdim. Bunlar olmasaydı sınıf başkanı çekilmez olurdu.


5. Etkinlik

Metnin görselini inceleyiniz. Görseller metnin anlaşılmasına katkı sağlıyor mu? Düşüncelerinizi yazınız
Görsel metnin anlaşılmasıyla bırakmıyor aklımızda oluşan hayallere görsel kaynak sağlıyor. Bu sayede masalı zihnimizde canladırarak daha güzel anlıyoruz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK:

a) Verilen bilgileri okuyunuz. Farklı anlamlarda kullanılan “ekmek” kelimesine dikkat ediniz.

  • Birinci cümledeki “ekmek” kelimesi hangi anlamda kullanılmıştır?
    Cevap: Birinci cümledeki “ekmek” kelimesi fırınlardan aldığımız somun, pide gibi çeşitleri olan ekmek anlamında kullanılmıştır

 

  • İkinci cümledeki “ekmek” kelimesi hangi anlamda kullanılmıştır?
    Cevap:
    İkinci cümledeki “ekmek” kelimesi bir ürünü toprağa ekmek anlamında fiili anlamda kullanılan ekmektir.

b) Verilen eş sesli kelimelerle cümleler yazınız.

  • yüz: Kardeşimle havuzda yüzdük.
  • yüz: Sana yüz kere söyledim yapma şunu diye!
  • kaz: Kaz hayvanları çok garip sesler çıkarıyor aynı zamanda çok sevimliler.
  • kaz: Toprağı daha çabuk kaz burada yoruldum.
  • bin: Arabaya bin artık seni mi bekleyeceğiz?
  • bin: Binlerce lira param var ama hala mutlu değilim.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 82 Ders Kitabı Cevapları

b) Soru işaretinin kullanıldığı cümleler yazınız.

  • Annem bugün eve gelecek mi?
  • Senin de ödevin var mı?
  • Okula neden gitmedin?
  • Akşam bizim eve gelecek misin?
  • Öğlen vakti yemek yiyecek misin?

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.