Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
3 Ocak 2020, 10:21
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 453

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 88-89. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 88-89. sayfa cevapları Tema Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 88 Ders Kitabı Cevapları

1,2, 3, 4 ve 5. soruları metinden hareketle cevaplayınız.

1. Şiirin konusu nedir?
Cevap: Sebzeleri tanıma ile ilgilidir.


2. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Meyve ve sebzelerin önemi.


3. Şair en çok hangi sebzeleri seviyormuş?
Cevap: Havuç ve domates seviyormuş.


4. Şair en çok hangi meyveleri seviyormuş?
Cevap: Elma ve şeftali seviyormuş


5. Sizce bir çocuk oyun oynarken doyabilir mi? Neden?
Cevap: Oyun oynarken doyamaz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 89 Ders Kitabı Cevapları

6. Aşağıdaki cümleleri uygun şekilde tamamlayalım.
Cevap:

Oyun oynarken oyun kurallarına uymalıyız. Çünkü kurallara uymazsak oyunumuz bozulur ve arkadaşlarımızı üzebiliriz.
Taşıt yerlerinden uzakta ve parklarda oyun oynamalıyız. Çünkü istenmeyen durumlar olabilir. Mesela araba kazası ya da yayalara çarpma durumu olabilir.


7. Aşağıdaki kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştirelim.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 89 Ders Kitabı Cevapları


8. Aşağıdaki resmi inceleyelim. Resimdeki çocuklar hangi oyunu oynuyor? Bu oyunun nasıl oynandığını yazalım.
Cevap: Saklambaç oynuyorlar. Saklambaç oyunu bir kişinin ebe olması ve diğer kişilerin saklanması ile oynanır. Ebe saklanan kişileri arar ilk bulduğu kişi diğer oyunda ebe olur.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 82-83-84. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.