Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
14 Eylül 2021, 14:40
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 44

3. SınıfTürkçe Ders Kitabı 51-52-53-54. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 51-52-53-54. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51-52-53 ve 54’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

3. SınıfGizem Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 51-52-53-54. Sayfa Cevapları Bayrağıma Sesleniş

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 51 Ders Kitabı Cevapları

Anlayalım

  1. Bundan yıllar önce neler olmuş?
    Cevap: Anadolumuz, vatan topraklarımız işgal edilmişti.
  2. İnsanlarımız niçin gözyaşı döküyormuş?
    Cevap: Düşman işgali yüzünden
  3. Türk halkı nasıl bir mücadele vermiş?
    Cevap: Vatansever bir mücadele vermiş.
  4. Türk halkı 15 temmuz’da ne yapmış?
    Cevap: Bir bütün olarak canla başla mücadele vermiş.

Okuduğumuz metnin konusunu ve ana fikrini yazalım.
Cevap:

Metnin Konusu: Bayrak
Ana Fikri: Milli birlik ve mücadele duygusu vatanseverlik

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 53 Ders Kitabı Cevapları

Söz Varlığım

Aşağıdaki kelimeleri, aynı numaraları vererek zıt anlamlarıyla eşleştirelim.
Cevap:

Konuşalım

Bayrağımızı her zaman gönderde tutarken niçin 10 kasım günlerinde yarıya indiririz?
Cevap:Atatürk’ün anısına ve saygısına

Yazalım

  1. 15 temmuz gecesi neredeydiniz?
    Cevap:Sokaktaydım.
  2. O gece, ülkemize ne yapılmak istendi?
    Cevap: Darbe girişimi
  3. Bu olaydan nasıl haberdar oldunuz?
    Cevap: Televizyonda haber izlerken 
  4. Yaşanan olayları öğrenince neler hissettiniz?
    Cevap: Önce korku ama sonrasında yanımda olan ve ayaklanmış milyonlarca insanlar sayesinde cesur hissetmiştim.
  5. Halkımız o gece nasıl bir kahramanlık gösterdi?
    Cevap: Canla kanla ve başla bir mücadele sergilediler.

Öğrendikten Sonra

  1. Bayrağımızı neden hep yükseklerde görmek isteriz?
    Cevap: Vatan arması olduğu için
  2. Hangi davranışlarımız bayrağımıza verdiğimiz değeri gösterir?
    Cevap: Onu hep göklerde dalgalandırmak

3. Sınıf  Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 54 Ders Kitabı Cevapları

Öğrenmeden Önce

  1. Okulumuzda ekim ayında hangi bayram için hazırlık yapılıyor?
    Cevap: Cumhuriyet Bayramı
  2. 29 ekim 1923’te hangi önemli olay yaşanmıştır?
    Cevap: Cumhuriyet kuruldu.

Aşağıdaki bayramlardan milli bayramlarımızın başındaki kutucuğa ”M”, dini bayramlarımızın başındaki kutucuğa ”D” yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 54 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 51-52-53-54. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 42-43-44-45-46-47-48-49-50-51. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.