Cevap Yaz
27 Kasım 2022, 17:13 - Sena Yazdı

3. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB)

3.Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3.Tema Sonu Değerlendirme çalışmalarına ait çeşitli ve eğlenceli testlerin bulunduğu 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112-113 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3.Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB)

3.Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 112-113 Cevapları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Dünya Ekonomik Forumunun yayımladığı raporda enerji ile ilgili hangi bilgiler verilmiştir?
Cevap: Dünya Ekonomik Forumunun yayımladığı raporda; Güneş, rüzgar ve fosil yakıt enerjisinin ekonomik olduğu bilgisi verilmektedir.


2. Güneş panelleri ve rüzgâr türbinlerinin üretim ve kurulum maliyetleri neden düşmüştür?
Cevap: Teknolojik gelişmeler olduğu için güneş panelleri ve rüzgâr türbinlerinin üretim ve kurulum maliyetleri düşmüştür.


3. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik hâle gelmesi sizce neden önemlidir?
Cevap: Çünkü yenilenebilir enerji kaynakları çevreye zarar vermez ve tükenmezler. Bu yüzden önemlilerdir.


4. Yukarıdaki metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.
Cevap: 

Konu: Yenilenebilir enerji kaynaklarının katkısı.
Ana fikir: Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmanın önemi.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

5. Yukarıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?
Cevap: ”Karşılaştırma” kullanılmıştır.


6. Aşağıdaki cümleleri anlam ilişkilerine göre değerlendiriniz. (neden-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç)
Cevap: 

• Dağ geçitleri, dağları aşmak için kullanılır. __Amaç-Sonuç__

• Kış aylarında aşılması zor olduğu için Zigana Dağları’na tünel inşa edilmiş. __Neden-Sonuç__

• Tünel biterse ülkemizin en uzun tüneli olacak. __Koşul-Sonuç__


7. Aşağıdaki deyimlerin hangisi “parasal yönden işini yoluna koymak” anlamındadır?
Cevap: B) Belini doğrultmak 


8. Yukarıdaki paragrafa göre aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?
Cevap: C) Ankara’daki Deniz Dünyası Türkiye’nin en büyük akvaryumudur. 


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, yer tamlayıcısı yoktur?
Cevap: A) Serçeler, her zaman görebildiğimiz sevimli kuşlardır. 


10. “Çağın yeni hastalığı sosyal medya bağımlılığıdır.” cümlesinin yüklemi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) sosyal medya bağımlılığıdır

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.