Cevap Yaz
23 Ağustos 2022, 9:40 - Sena Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 131-132-133-134-135. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

4.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 131-132-133-134-135. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 4. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 131-132-133-134-135 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4.Sınıf ATA Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 131-132-133-134-135. Sayfa Cevapları 4. Ünite Değerlendirme Soruları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 131 Cevapları

A) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri kutucuklarda verilen kavramlardan uygun olanlarıyla tamamlayalım.
Cevap: 

1. Suda yüzen maddelere örnek olarak __zeytinyağı__ verilebilir.
2. Mıknatıs __bakır__ gibi maddeleri çekmez.
3. Katı hâldeki bir maddenin belirli __şekli__ ve hacmi vardır.
4. Kütle ve __hacim__ maddenin ölçülebilir özellikleridir.
5. Kütleyi ölçmek için __eşit kollu terazi__ kullanılır.
6. Kütle birimleri __kilogram__ ve gramdır.
7. Maddenin katı hâlden sıvı hâle geçmesine __erime__ denir.
8. Maddelerin ısınıp soğuduğunu anlamak için __termometre__ kullanılır.
9. Karışımlara örnek olarak __salata__ verilebilir.
10. Talaş-un karışımını ayırmak için __eleme__ yöntemi kullanılır.
11. Hacmi ölçmek için __dereceli silindir__ kullanılır.
12. Hacmi ve kütlesi olan varlıklara __madde__ denir.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 132 Cevapları

B) Aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap: 

(D) 1. Raptiye, suda batan bir maddedir.
(Y) 2. Şemsiye, suyu çekme özelliğine sahip bir maddeden yapılır.
(D) 3. Sıvılar konuldukları kabın şeklini alır.
(D) 4. Katı maddelerin belli bir şekli vardır.
(Y) 5. Toz şeker, sıvı maddelere örnektir.
(D) 6. 1 kilogram, 1000 grama eşittir.
(Y) 7. Maddelerin boşlukta kapladığı yere kütle adı verilir.
(D) 8. Donma, maddenin ısı vererek sıvı hâlden katı hâle geçmesidir.
(Y) 9. Bütün maddeler katı hâldedir.
(Y) 10. Pişen makarnayı sudan ayırmak için elek kullanılır.


C) Aşağıdaki kavramları, uygun açıklamalarla ok kullanarak eşleştirelim.
Cevap: 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 132 Cevapları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 133 Cevapları

Ç) Aşağıdaki kutucuklarda verilen kavramları inceleyelim. Kutucuk numaralarını kullanarak soruları yanıtlayalım. (Bir kavram birden fazla sorunun cevabı olabilir.)

1. Numaralandırılmış kavramlara göre hangileri suda yüzer?
Cevap: 6, 8, 10


2. Numaralandırılmış kavramlara göre hangileri kütle birimidir?
Cevap: 2, 9


3. Numaralandırılmış kavramlara göre hangileri suda batar?
Cevap: 1, 3, 12


4. Numaralandırılmış kavramlara göre hangileri hacim birimidir?
Cevap: 4, 11, 12


5. Numaralandırılmış kavramlara göre hangileri mıknatıs tarafından çekilir?
Cevap: 1, 12


D) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bir alışveriş poşetinde 500 g kıyma, 1 kg elma, 1250 g bulaşık deterjanı, 750 g şampuan, 500 g limon bulunmaktadır. Buna göre poşetin içindeki malzemelerin toplam kütlesi kaç kg’dır?
Cevap: 

1 KG : 1000 G.

1000 + 500 + 1250 + 750 + 500 = 4000 g.→ 4 kg.


2. Bir sürahiye 300 ml limon suyu, 1400 ml su, 300 m bal eklenerek bir içecek hazırlanmıştır. Buna göre karıştırılan maddelerin toplam hacmi kaç litredir?
Cevap: 

300 + 1400 + 300 = 2000 ml→ 2 L


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 134 Cevapları

E) Soruların doğru cevabının bulunduğu seçeneği işaretleyelim.

1. ■ suda yüzen bir maddedir. ▲ suda batan bir maddedir.
Verilen ifadede ■ ve ▲ yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
Cevap: A) Karton- Çivi 


2. Aşağıdaki maddelerden hangisi suda yüzme-batma özelliği bakımından diğerlerinden farklıdır?
Cevap: C) Tuğla 


3. Yukarıdaki maddeler ve özellikleri ile ilgili eşleştirmelerden hangileri doğrudur?
Cevap: B) 1 ve 3


4. Aşağıdaki maddelerden hangisinin belirli bir hacmi yoktur?
Cevap: A) Doğal gaz


5. Aşağıdaki maddelerden hangisinin belirli bir şekli vardır?
Cevap: C) Silgi


6. Bir sınıfta pamuğa kolonya döken öğretmenin üç öğrencisinin pamuğa olan uzaklıkları yukarıda verilmiştir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Kolonyanın kokusunu ilk alan öğrenci Kemal’dir. 


7. Karışımlar ve ayırma yöntemleri ile ilgili yukarıda verilen eşleştirmelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?
Cevap: B) I ve II


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 135 Cevapları

8. Yanda görseli verilen madde ile ilgili ifadelerinden hangileri doğrudur?
Cevap: A) 1 ve 2


9. Aşağıdakilerden hangisinde bir maddenin farklı hâlleri birlikte verilmiştir?
Cevap: D) Su-buz-su buharı 


10. Yağmurluk, şemsiye ve bot üreten bir şirket bu üretimi yaparken kullanılan maddenin hangi özelliğinden yararlanır?
Cevap: B) Suyu emmeme 


11. İçerisinde 500 ml su bulunan bir dereceli kaba bir taş parçası bırakıldığında su seviyesi 570 ml oluyor. Buna göre taşın hacmi kaç ml’dir?
Cevap: A) 70


12. Aşağıdakilerden hangisi bir karışım değildir?
Cevap: B) Tuz


13. Yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
Cevap: C) I ve II 


14. 3 kg …….▲……. g’dır.
1 L …….■……. mL’dir.
Yukarıda ▲ ve ■ ile gösterilen yerlere hangisi gelmelidir?
Cevap: D) 3000- 1000 


15. Aşağıdakilerden hangisi havluda bulunması gereken bir özelliktir?
Cevap: D) Suyu emme

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.