Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
21 Eylül 2019, 20:07
Zahit Zahit
Abone
Konu Sayısı: 31

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 138-139-140-141-142-143. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 4. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 138-139-140-141-142-143. sayfa cevapları Hacim

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları

Sıvıların Hacmini Ölçelim

Sıvı Maddeler

Su —> 50 ml
Sıvı yağ—> 30 ml
Ayran —> 20 ml

DÜŞÜNELİM, YAZALIM, PAYLAŞALIM

1. Sıvıların hacmini ölçmek için takip ettiğiniz yolu açıklayınız.

Cevap : Önce sıvıyı kaba döktüm daha sonra içine maddeleri koyup aradaki farkı buldum.

2. Günlük yaşamımızda sıvıların hacmini ölçme işlemini nerede kullanırız?

Cevap : Daha çok alışveriş sırasında veya annelerimiz yemek yaparken kullanırlar.

4. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları

DÜŞÜNELİM, YAZALIM, PAYLAŞALIM

1. Katı cisimlerin hacmini ölçmek bize nasıl bir kolaylık sağlar?

Cevap : Bize cisimlerinin hacmini ölçmek günlük hayatta bir çok kolaylık salar. Bu alışveriş sırasında ve bir maddenin ağırlığını merak ettiğimizde bize yardımcı olur.

4. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 143 Ders Kitabı Cevapları

Kendimizi Deneyelim

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Maddenin ölçülebilir özellikleri nelerdir?

Cevap : Maddenin ölçülebilir özellikleri Kütle ve Hacimdir.

2. Katı maddelerin kütlesini hangi ölçme aletiyle ölçeriz?

Cevap : Kütle ” Eşit kollu terazi ” ile ölçülür.

3. Sıvı maddelerin kütlesini hangi ölçme aletiyle ve nasıl ölçeriz?

Cevap : Sıvı maddelerin hacmini ölçmek için litre (L) adı verilen ölçü birimi kullanılır.

4. Katı maddelerin hacmini hangi aletle ve nasıl ölçeriz?

Cevap : dereceli silindir ve taşırma kabı aracılığı ile de ölçülebilirler.

5. Sıvı maddelerin hacmini hangi aletle ölçeriz?

Cevap : dereceli silindir ve taşırma kabı aracılığı ile de ölçülebilirler.

C) Ayşe, mutfaktaki teneke kutunun dibinde kalan zeytinyağının kütlesini ölçmek istiyor. Ayşe’nin bu ölçümü yapabilmesi için ona yardım eder misiniz?

1. Ayşe’nin kullanması gereken araç gereçlerin listesini aşağıya yazar mısınız?

Cevap : Dereceli silindir,zeytinyağı,

2. Ayşe’nin bundan sonraki işlem basamaklarını aşağıda verilen boşluğa yazar mısınız?

Cevap :

1. Adım : Önce boş bir kabın kütlesini ölçmelidir.
2. Adım : Daha sonra Zeytin yağını bu kaba dökmelidir.
3. Şimdi gerekli aletlerden yardım alarak sıvının kütlesini ölçmelidir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 127-128-129-130-131-132. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (12 oy, ortalama: 5 üzerinden 3,33)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor