Cevap Yaz
12 Mart 2024, 20:15 - Sena Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 165-166-169-170-171. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

4.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 165-166-169-170-171. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Proje Vakti konusu ile 5. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 165-166-169-170-171 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 165-166-169-170-171. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

4.Sınıf ATA Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 165. Sayfa Cevapları Proje Vakti

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 165 Cevapları

1. Problemin Belirlenmesi: Işık kirliliğini azaltmak ve sokak lambalarında enerji tasarrufunu sağlamak.

2. Araştırmanın Yapılması ve Gereksinimlerin Belirlenmesi: Sokak lambalarının belirli aralıklarda yanıp sönmesini sağlamak. Böylelikle enerji tasarrufu sağlanacak.

3. Çözüm Alternatiflerinin Üretilmesi ve En İyisinin Seçilmesi:

  • Sokak lambaları sensörlü yapılabilir. Böylelikle hareketlilikte yanıp söner. 
  • Güneş’in doğuşu ve batışına göre açılıp kapanan ve Güneş ile şarj olan sokak lambaları tasarlanabilir. Böylelikle Güneş batmaya başlayıp hava kararmaya başlayınca lambalar devreye girer, Güneş’in doğmasıyla da devre dışı olarak ve şarj olurlar. Böylelikle enerji tasarrufu sağlanır.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 166 Cevapları

4. Ürünün Tasarlanması ve Prototipinin Üretilmesi: 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 143 Cevapları

4.Sınıf ATA Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 165. Sayfa Cevapları 5. Ünite Değerlendirme Soruları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 169 Cevapları

A) Aşağıdaki ifadelerde noktalı yerleri kutucuklardaki uygun kavramlarla tamamlayalım. İfadeleri tamamlarken bazı kavramların sonuna uygun ekler getirmeyi unutmayalım.
Cevap: 

1. Geçmişteki insanlar aydınlanmak için yağ lambası kullanmışlardır.
2. Mum, is ve koku çıkaran aydınlatma aracıdır.
3. İs ve koku çıkarmayan aydınlatma araçlarına örnek olarak ampul verilebilir.
4. Sesi kaydetmek için kullanılan araçlara örnek olarak fonograf verilebilir.
5. Işığın yanlış yerde, yanlış zamanda, gereğinden fazla kullanılmasına ışık kirliliği adı verilir.
6. İşitme kaybını önlemek için şiddetli sesten korunmak gerekir.
7. Işık kirliliği deniz kaplumbağalarının neslinin tükenmesine neden olabilir.


B) Aşağıdaki ifadeler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap: 

(Y) 1. Gaz lambası günümüzde yaygın olarak kullanılan aydınlatma araçlarındandır. 
(D) 2. Ampulün icadından önceki aydınlatma araçlarının kullanımı zordur. 
(Y) 3. Edison, gramafonu icat etmiştir. 
(D) 4. Ders çalışırken ışığın sol üst veya sol arka taraftan gelmesi gerekir. 
(D) 5. CD çalar, kaydedilen sesin dinlenmesini sağlar. 
(Y) 6. Mikrofon, ses kaydetmek için kullanılan bir araçtır. 
(D) 7. Işık kirliliğini önlemek için uygun aydınlatma araçlarının kullanılması gerekir. 
(Y) 8. Ses şiddetinin diğer adı gürültüdür. 


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 170 Cevapları

C) Aşağıdaki kavramları uygun açıklamalarla ok kullanarak eşleştirelim.
Cevap: 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 170 Cevapları


Ç) Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazalım.

1. Otomobillerde far olmasaydı ne gibi zorluklar yaşanırdı?
Cevap: Otomobillerde far olmasaydı akşam karanlığında araç kullanmak çok zor olurdu, kazalar daha çok yaşanırdı.


2. Elektriğin olmadığı bir dönemde yaşasaydınız aydınlatma sorununu nasıl çözerdiniz?
Cevap: Elektriğin olmadığı bir dönemde yaşasaydım aydınlatma sorununu gaz lambası, mumlar, kandillerle çözerdim.


3. Ses şiddetini artıran araçlar olmasaydı ne gibi zorluklar yaşanırdı?
Cevap: Siren, uyarı, alarm gibi duyuruları duyamazdık. Duyamadığımız için önlemler alamazdık.


4. Işık kirliliğinin insana veya çevreye olan zararlarından iki tanesini yazınız.
Cevap: 

  • Astronomik araştırmaları zorlaştırır.
  • Ekosistemi bozar.
  • İnsan psikolojisini ve sağlığını olumsuz etkiler.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 171 Cevapları

D) Soruların doğru cevabının bulunduğu seçeneği işaretleyelim.

1. Aşağıdakilerden hangisi günümüzde yaygın olarak kullanılan aydınlatma aracıdır?
Cevap: 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 171 Cevapları


2. Yukarıdaki açıklamalarla aydınlatma araçları hangi seçenekte doğru eşleştirilmiştir?
Cevap: 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 171 Cevapları1


3. Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma araçlarının kullanım alanlarından biri değildir?
Cevap: C) Gözlemevleri 


4. Yukarıdakilerden hangilerinin uygun aydınlatılmaması ışık kirliliğine neden olabilir?
Cevap: D) 1, 2 ve 3


5.Pelin’in sorusunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Işık kirliliği 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.