Cevap Yaz
18 Ağustos 2022, 16:42 - Sena Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 94-96-99-100-101. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

4.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 94-96-99-100-101. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Maddenin Ölçülebilir Özellikleri konusunun bulunduğu 4. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 94-96-99-100-101 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4.Sınıf ATA Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 94-96-99-100-101. Sayfa Cevapları Maddenin  Ölçülebilir Özellikleri

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 94 Cevapları

Pelin, annesiyle birlikte gittiği markette alışveriş listesini sayarken maddenin ölçülebilen özelliklerinden faydalanmıştır. Ürünlerin ölçü birimlerini ise kilogram ve litre ile ifade etmiştir. Pelin’in iki farklı birim kullanmasının nedeni sizce nedir? Bu birimler farklı özellikleri mi ölçmektedir?
Cevap: Bu birimler farklı özellikteki maddeleri ölçmektedir. Kilogram katı maddeleri, litre sıvıları ölçer. Pelin bu yüzden bu birimleri kullanmıştır.


Peki, kütle ve hacim nedir? Nasıl ölçülür? Şimdi bu sorulara cevap arayalım.
Cevap: 

Kütle: Bir maddenin ağırlığıdır. Kütlesini ölçmek için tartıdan yararlanırız. 
Hacim: Bir maddenin bulunduğu ortamda kapladığı yerdir. Hacmi ölçmek için genişliği, yüksekliği ve eni çarparız.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 96 Cevapları

Deney Yapalım

Sonuç

• Kütlesi en fazla olan madde hangisidir?
Cevap: Kütlesi en fazla olan kitaptır.


• Kütlesi en az olan madde hangisidir?
Cevap: Kütlesi en az olan suluktur.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 99 Cevapları

Uygulayalım

A. Aşağıdaki birimleri istenen birime çevirelim.
Cevap: 

a) 5 L = …….5000…… ml
b) 7 L = …….7000……. ml
c) 2000 mL = …….2…….. L
ç) 6000 mL = ……..6……. L


B. Aşağıdaki çizelgede bazı katı maddelerin hacimlerini ölçmek için dereceli silindirdeki sıvının hacmi (1. ölçüm), içine katı madde atıldığında dereceli silindirdeki sıvının hacmi (2. ölçüm) ve katı maddenin hacim değerleri verilmiştir. Buna göre, çizelgede boş bırakılan yerleri tamamlayalım.
Cevap: 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 99 Cevapları


C. Aşağıdaki birimleri, istenen birimlere çevirerek noktalı yerlere yazalım.
Cevap: 

a) 5 kg = ……5000….
b) 10 kg = …..10000……
c) 5000 g = ……5…… kg
ç) 3000 g = …….3…….. kg


Ç. Aşağıdaki çizelgede bazı sıvı maddelerin net kütle, brüt kütle ve daraları verilmiştir. Çizelgedeki bilgilerden yararlanarak boş bırakılan yerleri tamamlayalım.
Cevap: 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 99 Cevapları1


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 100 Cevapları

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım.

1.  Yukarıdaki birim çevirmelerinde ▲ ve ■ ile gösterilen yerlere hangi sayılar yazılmalıdır?
Cevap: C) 8000- 6 


2. İçinde 8 kg domates olan kasadan 1000 g domates alınırsa kasada kaç kg domates kalır?
Cevap: D) 7

1000g = 1 kg
8 – 1 = 7 kg


3. Bir satıcı, terazinin kefesindeki elmaları şekildeki birim kütlelerle dengelemiştir. Buna göre elmaların kütlesi kaç gramdır?
Cevap: D) 1500

1 kg = 1000 g
1000 + 500 = 1500 g.


4. Buna göre Ayşe’nin kaba doldurduğu suyun kütlesi kaç gramdır?
Cevap: C) 600

800 – 200 = 600’dür.


5. Görselleri verilen meyve ve sebzelerin toplam kütlesi kaç kilogramdır?
Cevap: B) 2

750 + 250 = 1000 g → 1 kg.
1 + 1 = 2 kg.


6. Aşağıdaki maddeleri ölçmek için kullanılan birimlerden hangisi yanlış verilmiştir?
Cevap: A)


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 101 Cevapları

7. Sürahide bulunan suyun 1 litre olduğu bilinmektedir. Sürahideki suyun 300 mililitresi dereceli kaba boşaltılırsa sürahide kalan suyun hacmi kaç mililitre olur?
Cevap: B) 700 

1 L = 1000 ml.
1000 – 300 = 700 ml.


8. İçinde 200 ml su bulunan dereceli kaba taş atıldığında su seviyesi 270 ml’yi göstermektedir. Buna göre taşın hacmi kaç ml’dir?
Cevap: D) 70

270 – 200 = 70


9. İçinde 700 ml su bulunan kaba 300 ml su ilave edilirse kaptaki suyun hacmi kaç litre olur?
Cevap: A) 1 

700 + 300 = 1000 ml→ 1 L


10. Kaba aynı büyüklükte bir bilye daha atılırsa suyun hacmi kaç ml olur?
Cevap: B) 700

600 – 500 = 100 bilyenin hacmi
600 + 100 = 700


11.Aşağıdakilerden hangisi litre birimiyle ölçülür?
Cevap: C)


12.Aşağıda verilen birim çevirmelerinden hangisi doğrudur?
Cevap: A) 25 kg = 25 000 g 


13. Elif, aşağıdaki hesaplamalardan hangisi ile ilgili bilgi vermiştir?
Cevap: C) Katıların hacminin hesaplanması 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.