Cevap Yaz
11 Mayıs 2024, 9:20 - Betül Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 226-227-228-229. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 226-227-228-229. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları konusunun yer aldığı 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 226-227-228-229 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 226-227-228-229. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Sınıf Adım Adım Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 226-227-228-229. Sayfa Cevapları 6.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

1. Ünite boyunca öğrendiğiniz duyu organlarından birinin yapısını ve özelliklerini kitaplardan, ansiklopedilerden ve güvenilir genel ağ adreslerinden araştırınız. Belirlediğiniz duyu organını ve araştırmalarınız sonucunda edindiğiniz bilgileri aşağıdaki tabloya yazınız.
Cevap:

Belirlediğim Duyu Organı: Kulak
Duyu organın yapısı ve özellikleri: Orta kulak iç ve dış kulak arasında yer alır. Kulak zarı ve üç küçük işitme kemiği burada bulunur. Bu yapılar sesleri iç kulak sıvılarına iletme görevini yaparlar.

A. Bu ünitede öğrendiğiniz kavramlarla ilgili aşağıda verilen bulmacayı çözünüz.
Cevap: 
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

B. Aynı sınıfta eğitim gören iki arkadaştan A kişisinin yüzünde ergenlik döneminde sakal ve bıyık oluşumu, B kişisinde ise âdet döngüsü görülür. A ve B kişilerinin vücutlarında ergenlik döneminde başka hangi bedensel değişikliklerin görülebileceğini aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap: 
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

C. Aşağıdaki tabloda verilen refleksleri “doğuştan gelen refleks” ve “sonradan kazanılan refleks” olarak sınıflandırınız. İlgili kutucuğa “X” işareti koyunuz.
Cevap: 
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruların cevaplarını işaretleyiniz.
1. I. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk besinler tüketilmemelidir.
II. Asitli ve kafeinli içeceklerden uzak durulmalıdır.
III.Besinler ağızda iyice çiğnenmeden yutulmamalıdır.
Yukarıdakilerden hangileri sindirim sisteminin sağlığı için yapılması gerekenlerdendir?
Cevap: D) I, II ve III

2. Böbreklerin görevini yerine getirememesi hastalığına …………………………………….. denir. Bu hastalığı olan kişilerin kanındaki atık maddeler, kendilerine uygun bir böbrek bulunana kadar ……………………………… ile vücuttan uzaklaştırılır. …………………………………….. hastalığın kesin tedavi yöntemidir. Bu parçadaki noktalı yerlere aşağıdaki ifadelerden hangisi yazılamaz?
Cevap: B) Böbrek taşı

3. Denetleyici ve düzenleyici sistem, numaralandırılarak verilen sistemlerden veya yapılardan hangilerinin bir araya gelmesiyle oluşur?
Cevap: A) 1 ve 3

4. Yandaki görselde oklarla belirtilen iç salgı bezleriyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: D) Salgıladığı adrenalin hormonu sayesinde kalbin atış hızının ve soluk alıp verme sıklığının
artmasını sağlar.

5. Besinlerin tadı algılanırken aşağıda sıralaması karışık olarak verilen olaylar gerçekleşir.

I. Çözünen maddeler dildeki duyu almaçlarını uyarır.
II. Tat alma almaçları, uyarıları uyartı mesajına dönüştürür.
III.Besinlerin içindeki tat maddeleri ağızdaki tükürük sıvısı içinde çözünür.
IV. Duyu sinirleri, uyartı mesajlarını beyindeki tat alma merkezine iletir.

Bu aşamaların gerçekleşme sırası aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?
Cevap: A) III-I-II-IV

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Üç öğrencinin ergenlik döneminde geçirdiği bedensel değişimlerle ilgili aşağıdaki tablo hazırlanmış; öğrencilerde bedensel değişim gözleniyorsa ilgili kutucuğa “+”, gözlenmiyorsa “–” işareti konmuştur.
Buna göre tablodaki 1, 2 ve 3 numaralı kutucuklara aşağıdaki işaretlerden hangisi konulmalıdır?
Cevap: B) + – –

7. İki ayrı zamanda Ahmet’in kanındaki şeker miktarıyla ilgili aşağıdaki grafikler çiziliyor. Grafiklere göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: C) 1. grafikte kandaki şekerin normal seviyesine çıkmasına neden olan hormon insülindir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.