Cevap Yaz
1 Aralık 2022, 14:42 - Sena Yazdı

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB)

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Tema Değerlendirme Çalışmaları konusuna ait çalışmaların bulunduğu 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212-213 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB)

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 212-213. Cevapları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Şair, İstanbul’u dinlerken hangi sesleri duyuyor?
Cevap: Şair, İstanbul’u dinlerken kuşların sesini ve çekiç sesi duyuyor.


2. Şiirde hangi duyulardan yararlanılmıştır?
Cevap: Şiirde görme, işitme, koklama, dokunma duyularından yararlanılmıştır. 


3. Şiirin en çok hangi bölümünü beğendiniz? Niçin?
Cevap: Şiirin en çok ilk bölümünü beğendim. Çünkü okurken yaşadığımı hissettim.


4. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: 
İstanbul’un güzellikleri ve İstanbul’daki yaşam.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 213 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki metinlerde anlatım kaçıncı kişi ağzından yapılmıştır? Niçin?
Cevap: 

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 213 Cevapları MEB Yayınları1


6. Yukarıdaki metinde anlatılan saat kulesi hangi görselle uyumludur?
Cevap:

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 213 Cevapları MEB Yayınları


7. Aşağıdakilerden hangisi devrik bir isim cümlesidir?
Cevap: C) Çocuklardı bu hayatı güzel yapan. 


8. Bu parçada numaralanmış cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: B) II numaralı cümle birden çok yüklemi olan cümledir. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.