Forum Sınıf Cevap Yaz
3 Ocak 2022, 9:23 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 111-117. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

7.Sınıf Matematik Ders Kitabı 111-117. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Doğru Orantı konusunun bulunduğu 7. sınıf matematik ders kitabı sayfa 111-117 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 111-112-113-114-115-116-117. Sayfa Cevapları Doğru Orantı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 111 Ders Kitabı Cevaplar

Özlem, her gün 5 saat çalışarak günlük 200 soru çözüyordu. Ancak Özlem aynı hızla günlük 300 soru çözmeye başladı. Özlem’in aynı hızla 300 soru çözerken harcadığı zamanı, 200 soru çözdüğünde harcadığı zamanla karşılaştırınız.
Cevap:
200÷ 5 = 40

1 saate 40 soru çözer.
300 ÷ 40 = 7,5
300 soruyu çözerken 2 saat 30 dakika daha zamana ihtiyacı vardır.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevaplar

Alıştırmalar

1. Bir metro vagonundaki sarı koltuk sayısının, kahverengi koltuk sayısına oranı 4/3 ’ üt r. Buna göre metrodaki sarı koltuk sayısının, kahverengi koltuk sayısının ve sarı ile kahverengi koltuk sayılarının toplamının hangi doğal sayının katı olduğunu belirleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevaplar


2. Bir lokantadaki bıçak sayısının, kaşık sayısına oranı 7/8’dir. Lokantadaki bıçak ve kaşık sayıları arasındaki ilişkiyi tablo ve denklemle ifade ediniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevaplar


3. x/y = 1/4 orantısında x = 13 iken y kaç olur?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevaplar1


4. a, 11 ile; y, 14 ile doğru orantılıdır. Buna göre a = 132 iken y kaç olur?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevaplar1


5. Bir matbaada her gün 1000 kitap, 1200 dergi basılmaktadır. Bir hafta boyunca her günün sonunda basılan toplam kitap sayısını, toplam dergi sayısına oranlayarak bir orantı oluşturunuz. Orantı sabitini belirleyiniz ve yorumlayınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevaplar2


6. Yandaki tabloda, birbirleriyle doğru orantılı olan a ve b değişkenlerinin bazı değerleri belirtilmiştir. a değerlerini, b değerlerine oranlayarak orantı oluşturunuz. Orantı sabitini belirleyiniz ve yorumlayınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevaplar3


7. u/11 = v/7 orantısı veriliyor. u + v = 144 ise u ve v değerlerini bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevaplar4


8. m/2 = n/3 orantısına göre n-m/n+2m ifadesinin değeri kaçtır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevaplar45


7.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 111-117. Sayfa, Doğru Orantı 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.