Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 11:40 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 118-120-121-126. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

7.Sınıf Matematik Ders Kitabı 118-120-121-126. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ters Orantı ve Orantı ile İlgili Problemler konusunun bulunduğu 7. sınıf matematik ders kitabı sayfa 118-120-121-126 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 118-120-121-126. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

7.Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 118-120-121-126. Sayfa Cevapları Ters Orantı – Orantı ile İlgili Problemler

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Berkay Yayıncılık

Çiftçi Kerim Bey, işçilerine, tarlasını 2 traktörüyle 40 günde sürdürmekteydi. Ancak Kerim Bey, 3 traktör daha almış ve tarlasını 5 traktörle işçilerine aynı hızla sürdürmeye başlamıştır. Sizce Kerim Bey, tarlasını neden 5 traktörle sürdürmek istemiş olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Tarlayı sürme işlemi daha hızlı bitsin diye 5 traktörle sürdürmek istemiştir.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Berkay Yayıncılık

Alıştırmalar

1. Bir firma sahibi, işlerini aynı kapasitedeki işçilere 20 günde yaptırmaktadır. İşlerini 10 günde yaptırmak isteyen firma sahibi, aynı kapasitedeki işçilerin sayısını kaç katına çıkartmalıdır?
Cevap: İşçi sayısını iki katına çıkarmalıdır.
x işçi → 20 günde

2x işçi → 10 günde


2. Yandaki tabloda, c ile d değişkenlerinin bazı değerleri belirtilmiştir. Tabloya göre c ile d değişkenlerinin ters orantılı olup olmadığını belirleyiniz.
Cevap: Ters orantılıdır.
c= 100/d


3. Yandaki tabloda, x ile y değişkenlerinin bazı değerleri belirtilmiştir. x ile y değişkenleri ters orantılı olduğuna göre tablodaki sembollerin yerine yazılması gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevaplar


4. p ile r ters orantılıdır. p = 17 iken r = 12 ise r = 6 iken p kaç olur?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevaplar


5. 5x = 8y eşitliğinde x, 5 ile; y, 8 ile ters orantılıdır. Buna göre x = 40 iken y kaç olur?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevaplar

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Berkay Yayıncılık

Bir kafede, günlük 150 L limonata tüketilmektedir. Buna göre, kafede 8. gün tüketilen limonata miktarı ile 8 günde tüketilen toplam limonata miktarı arasında nasıl bir ilişki olabilir? Açıklayınız.
Cevap:
8 günde 150 • 8 = 1200 L tüketilir. → 8 katıdır.
8. Gün 150 L tüketilir.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Berkay Yayıncılık

Alıştırmalar

1. 16 ve 17 yaşlarındaki iki arkadaş, yaz tatilinde çalışarak kazandıkları 396 TL’yi yaşları ile doğru orantılı olacak şekilde paylaşıyorlar. Buna göre her bir arkadaş kaç TL alır?
Cevap:
16k + 17k = 33k

33k = 396 
k = 12
16 yaş→ 16 . 12 = 192 TL
17 yaş→ 17 . 12 = 204 TL


2. Koşu yarışına katılacak olan Sinan, her gün azimle 12 km koşarak antrenman yapmaktadır. Buna göre Sinan, 3 hafta sonraki yarışa kadar kaç km koşar?
Cevap:
1 hafta→ 7 gün

7 . 3 = 21 gün
21 . 12 = 252 km.


3. Meltem, 20 dakikada 50 sayfa kitap okuyor. Buna göre Meltem, aynı hızla 12 dakikada kaç sayfa kitap okur?
Cevap:
20 dakikada→ 50 sayfa

2 dakikada→ 5 sayfa okuduğuna göre;
12 ÷ 2 = 6
6 . 5 = 30 sayfa okur.


4. Tabanı, bir kenar uzunluğu 8 cm olan kare şeklindeki bir havuzun planı yandaki gibidir. Plan, 1/300 ölçekle çizildiğine göre havuzun tabanının çevre uzunluğu gerçekte kaç m’dir?
Cevap:
8. 300 = 2400 cm.→ bir kenarı

2400. 4 = 9600→ 96 m.’dir.


5. Bir tarladan, geçen yıl 120 ton fındık toplandı. Bu yıl toplanan fındık miktarı, geçen yıl toplanan fındık miktarının 7/10 ’u kadar fazla olduğuna göre bu yıl kaç ton fındık toplanmıştır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 126 Ders Kitabı Cevaplar


6. Bir mağazada satılan kazakların her birinin fiyatı 160 TL’dir. Mağazadaki kazakların fiyatı 5/8’i oranında indirilirse kazakların her birinin fiyatı kaç TL olur?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 126 Ders Kitabı Cevaplar


7. Bir işçi, bir duvarı günde 5 saat çalışarak 80 günde örüyor. İşçi, aynı hızla günde 8 saat çalışırsa duvarı kaç günde örer?
Cevap:
5 . 80 = 8. x

400 = 8x
x = 50 günde örer.


7.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 118-120-121-126. Sayfa, Ters Orantı ve Orantı ile İlgili Problemler 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.