Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
19 Mart 2021, 16:11
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 371

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 133-134-135-136. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 133-134-135-136. Sayfa Cevapları Bir Doğal Sayıyı Bir Cebirsel İfade ile Çarpma

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 136 Ders Kitabı Cevapları

1) Hangi sayının 2 katının 3 fazlası 37’dir?
Cevap:

2x+3 = 37
2x+3-3 = 37-3
2x= 34
x=17


2) Bir sayının 3 eksiğinin 5 katı 45’tir. Bu sayı kaçtır?
Cevap:

5(x-3) = 45
5x-15+15 =45+15
5x= 60
x=12


3) Bir annenin yaşı, dörder yıl arayla doğan 3 çocuğunun yaşları toplamından 10 fazladır. Anne 34 yaşında olduğuna göre en büyük çocuk kaç yaşındadır?
Cevap:

x+x-4+x-8 = 3x-12
anne= 3x-12+10 = 34
3x= 36
x=12


4) Bir yolcu otobüsünde 44 yolcu vardır. İlk durakta otobüsten evli dört çift inince otobüsteki kadın sayısı, erkek sayısının iki katı oluyor. Buna göre başlangıçta otobüste kaç kadın vardır?
Cevap:

44-8 = 36
kadın= 2x
erkek = x
3x = 36
x=12
24+4=28


5) Seda, Pelin’den 10 yaş küçüktür. 3 yıl sonra, Pelin’in yaşı Seda’nın yaşının 2 katı olacaktır. Seda ve Pelin’in şimdiki yaşlarını bulunuz.
Cevap:

17+7 = 24
Seda  Pelin
x-10   x

x-7     x+3
x+3 = 2(x-7)

x+3 = 2x-14  x=17


6) Bir ABC üçgeninin iç açılarından B açısının ölçüsü, C açısının ölçüsünün 3 katı; A açısının ölçüsü de B açısının ölçüsünün 2 katıdır. Buna göre üçgenin iç açılarının ölçülerini bulunuz.
Cevap:

6x+3x+x = 180
10x =180 x= 18
A=108  B= 54  C=18


7) Bir dikdörtgenin çevresinin uzunluğu 38 cm’dir. Dikdörtgenin uzun kenarı, kısa kenarının 3 katından 1 eksiktir. Bu dikdörtgenin kenar uzunluklarını bulunuz.
Cevap:

Ç=2(x+3x-1) =8x-2
8x-2= 38
x=5  


8) Bir kutuda deste ve düzine olarak paketlenmiş 19 paket silgi vardır. Kutudaki toplam silgi sayısı 208 olduğuna göre düzineli paket sayısı kaçtır?
Cevap:

Deste / /  Düzine
    x    /  /      19-x
10x+12(19-x) = 208
228-2x = 208
x= 10 deste
19-10 = 9 düzineli paket


9) Cem’in bilyelerinin sayısı, Metin’in bilyelerinin sayısının 3 eksiğinin 6 katına eşittir. Cem’in bilyelerinin sayısı 75’ten az olduğuna göre Metin’in en çok kaç bilyesi olabilir?
Cevap:

Deste / /  Düzine

6(x-3)  / /  x
6x-18<75  6x<93  x= 15 bilyesi vardır.


10) Motosiklet ve otomobillerin bulunduğu bir park yerinde toplam 19 araç vardır. Bu park yerindeki toplam tekerlek sayısı 50’den az, 20’den fazla olduğuna göre park yerinde kaç tane motosiklet olabilir?
Cevap:

Motorsiklet / /  Otomobil 
19-x  / / / / /    x      

2(19-z)+4x = 2x+38

20<2x+38 <50

19-4=15


11) Bir matematik öğretmeni sınıfta bir oyun oynar ve bu oyunun kuralları aşağıdaki gibidir:

Öğrenciler akıllarından bir sayı tutar. Bu sayıya, sayının bir fazlasını ekler. Sonuca 15 ilave eder.
Çıkan sayıyı ikiye bölüp sonuçtan, ilk başta tuttuğu sayıyı çıkarır.
Öğretmen öğrencilere sonucu sorar ve öğrencilerin hepsi sonucun 8 olduğunu söyler.

Buna göre öğretmen her defasında nasıl aynı sonucu bulmuştur? Açıklayınız.
Cevap: x→ x+1 → x+16
x+16/2-x = 16-x/2


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 126-127-128-129-130-131-132. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.