Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 12:09 - Selin Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 188-189-190-191-192. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 188-189-190-191-192. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 188-189-190-191-192. Sayfa Cevapları 1. Bölüm: Doğrular ve Açılar – Açıortay

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

HATIRLAYALIM

1) Tabloda verilen açılardan yararlanarak boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap:

 

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları


2) Aşağıdaki şekillerden çokgen olanları işaretleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları (1)


3) Aşağıda verilen tabloyu çokgenlerin özelliklerine göre doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları (2)


4) Aşağıda verilen çokgenlerin alanlarını bulunuz.
Cevap:

15 . 7 = 105 m²

10 . 12 /2 = 120 /2 = 60 m²

18 . 9 = 162 cm²


5) Yarıçap uzunlukları verilen aşağıdaki çemberlerin çevrelerinin kaç π olduğunu hesaplayınız.
Cevap:

2 . π . 8 = 16 π

2 . π . 5,1 = 10,2 π

2 . π . 23/2 = 23 π

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları

• Siz de çevrenizden buna benzer açılara örnekler veriniz.
Cevap: Spor yaparken, bina yapımı sırasında açılar kullanılır.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 192 Ders Kitabı Cevapları

ÇÖZÜM SENDE

1) Yanda verilen AOF açısının açıortayı [ OR ise x kaç derecedir?
Cevap: 

15 + 2x = 10 + 20 + x
15 + 2x = 30 +x
x = 15°


2) Yanda verilen açının açıortayını çizmek istediğimizde başlangıç noktası B noktası olan ışın X, Y, Z noktalarının hangisinden geçer?
Cevap: Z noktasından geçer.


3) [ LO, MLN ‘nin açıortayı ve K, L, M noktaları doğrusaldır. m( OLN ) = 65° ise m( KLM ) = ?
Cevap: 

[ LO açıortay olduğu için OLM = 65°

65 + 65 + x = 180°
130 + x = 180
x = 50°


4) [ BL , KBM ‘nın açıortayı; [ BN ise MBO’nın açıortayıdır. A, B, P noktaları doğrusal olduğuna göre m( NBL ) = ?
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 192 Ders Kitabı Cevapları

x + x + y + y + 50 = 180°
2x + 2y = 130
x + y = 65°

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.