Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
28 Şubat 2020, 22:50
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 285

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 193-194-195-196-197-198-199. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 193-194-195-196-197-198-199. Sayfa Cevapları Aynı Düzlemde Üç Doğrunun Birbirine Göre Durumları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 193 Ders Kitabı Cevapları

“Bir doğruya, dışında bulunan bir noktadan yalnızca bir paralel çizilebilir.” Euclid (Öklid)

• Euclid’in bu sözünde anlattığı durumu çizim yaparak gösteriniz.
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 193 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 199 Ders Kitabı Cevapları

Paralel İki Doğrunun Bir Kesenle Yaptığı Açılar

Çözüm Sende

1) a // b ve c // d  ise 1, 2, 3 ve 4 numaralı açıların ölçülerini bulunuz.
Cevap:

1 = 120°’dir.

2 = 60°’dir.

3 = 60°’dir.

4 = 120°’dir.


2) a1 // a2 ise x = ?
Cevap:

3x + 10 + 50 = 180
3x + 60 = 180
3x = 120
x = 40


3) d1 // d2 ise x + y – z = ?
Cevap:

180 – 132 = 48 → x
132 → y
48 → z

48 + 132 – 48 = 132’dir.


4) [ LK // [ ON ve [ LZ // [ OP ‘ dir. m( KLM ) = 40° ise m( NMX) + m( MOP ) = ?
Cevap:

m( LMN ) = 180 – 40 = 140°
m( NMX ) = 40°
m( XMO ) = 140°
m( MOP ) = 40°

40 + 40 = 80’dir.


5) d1 // d2 ise x açısı kaç derecedir?
Cevap:

30 + x = 65°
x = 35°’dir.


6) [ OK // [ LN , m( NOK ) = 30°, m( MLN ) = 40° ise m( NSM ) = ?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 199 Ders Kitabı Cevapları

40 + 30 = 70°
m( NSM ) = 70°


7) [ BA // [ DE olduğuna göre m( BCD ) = ?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 199 Ders Kitabı Cevapları (1)

180 – 105 = 75°
180 – 134 = 46°

75 + x + 46 = 180°
121 + x = 180°
x = 59°


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 188-189-190-191-192. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.