Forum Sınıf Cevap Yaz
4 Ocak 2022, 15:05 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 200-204-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Matematik Ders Kitabı 200-204-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çokgenler konusunun bulunduğu 7. sınıf matematik ders kitabı sayfa 200-204-207 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 200-204-207. Sayfa Cevapları Çokgenler

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 200 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 200 Ders Kitabı Cevapları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK

• Aşağıdaki boşlukları ilk örnekte verildiği gibi doldurunuz.
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 207 Ders Kitabı Cevapları

Çözüm Sende

1) Düzgün çokgenleri diğer çokgenlerden ayıran özellikleri nelerdir?
Cevap: Bütün kenarlarının birbirine eşit olmasıdır.


2) Çokgenlere çevrenizden örnekler veriniz. Bu örneklerden düzgün çokgen olanları belirtiniz.
Cevap:
Bal peteği, trafik levhası düzgün çokgen, pencere, masanın yüzeyi düzgün olmayan çokgendir.


3) Dikdörtgen düzgün bir çokgen midir? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Dikdörtgen düzgün bir çokgen değildir. Çünkü tüm kenarları eşit değildir.


4) Bir onikigenin iç açılarının ölçüleri toplamı, dış açılarının ölçüleri toplamından kaç derece fazladır?
Cevap:
Dış açıları toplamı: 360

İç açıları toplamı: (12-2) .180 =  1800
1800 – 360 = 1440° fazladır.


5) Yedigenin iç açılarının ölçüleri toplamını ve dış açılarının ölçüleri toplamını bulunuz?
Cevap:
Dış açıları toplamı: 360
İç açıları toplamı: (7-2) .180 =  900
900 + 360 = 1260


6) Onüçgenin bir köşesinden diğer köşelerine çizilebilen kaç köşegeni vardır?
Cevap:
(n – 3)→ 13-3 = 10 köşegeni vardır.


7) Düzgün bir dokuzgenin iç açıları toplamını, bir iç açısını ve bir dış açısını bulunuz.
Cevap:
(9-2) .180 = 1260

İç açısı→ 160/9 = 40°
Dış açısı→ 1260/9 = 140°


8) Bir dış açısı 20O olan düzgün çokgenin iç açılarının toplamını bulunuz.
Cevap:
360/n = 20

360 = 20n
n = 18
(18-2) .180 = 16 . 180 = 2880


9) Yandaki şekil; düzgün beşgen, eşkenar üçgen ve kareden oluşmaktadır. Şekilde verilenlere göre m(ABC)=?
Cevap:
540/5 = 108°

360 – 258 = 102°


10) Yandaki şekilde ABCD ve DEFG karelerinin D noktaları ortaktır. m(CDE)= 65° olduğuna göre m(ADG)=?
Cevap: 360 – 245 = 115


11) Yanda düzgün bir çokgenin parçası verilmiştir. Buna göre bu düzgün çokgen kaç kenarlıdır?
Cevap:
(n-2) .180/n = 108

n = 5


7.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 200-204-207. Sayfa, Çokgenler  2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.