Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 13:37 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 209-214-215. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Matematik Ders Kitabı 209-214-215. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çokgenler konusunun bulunduğu 7. sınıf matematik ders kitabı sayfa 209-214-215 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 209-214-215. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 209-214-215. Sayfa Cevapları Çokgenler

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 209 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK

•Yukarıdaki incelemelere göre aşağıdaki dörtgenlerin sahip olduğu özellikleri tabloda işaretleyiniz.
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 209 Ders Kitabı Cevapları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları

Dörtgenler etkinliğinden yararlanarak baloncukların içindeki boşluklara gelmesi gereken uygun dörtgen isimlerini yazınız (Boşluklara birden fazla dörtgen ismi gelebilir.)
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları


Çözüm Sende

1) Aşağıdaki ifadelerin yanına doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) Karenin köşegen uzunlukları birbirine eşittir. 
(D) Eşkenar dörtgenin köşegen uzunlukları birbirine eşittir. 
(Y) Dikdörtgenin köşegenleri açıortaydır.
(D) Eşkenar dörtgenin köşegenleri açıortaydır. 
(Y) Yamuğun köşegenleri birbirine diktir. 
(Y) Paralelkenarın köşegenleri birbirine diktir. 


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları

2) ABCD dikdörtgeninde m(DKC) = 75° ve |KD| = |AB| ise KDC açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları


3) ABCD dikdörtgeninde |AD| = |OC| ’dur. Buna göre m(ADO) kaç derecedir?
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları1


4) ABCD kare, |BD| = |AK| ise BKC’nin kaç derece olduğunu bulunuz.
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları2


5) Yanda eşkenar dörtgen şeklinde verilen uçurtmanın üzerindeki a ve b açılarını bulunuz.
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları5


6) Yandaki yamukta m(T)=  118° ve m(M)= 66°  olduğuna göre İ ve A açılarının ölçülerini bulunuz.
Cevap:
İ → 180 – 66 = 144

A → 180 – 118 = 72


7) Yandaki yamukta [AD// [BC, m(A)= 2x + 20°  ve m(B)= 3x + 40° olduğuna göre A açısının ölçüsünü bulunuz.
Cevap:
2x + 20 + 3x + 40 = 180

5x + 60 = 180
5x = 120
x = 24


7.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 209-214-215. Sayfa, Çokgenler  2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.