Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
15 Eylül 2021, 17:57
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 371

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 konusunda öğrencilerimize Tam Sayılarla İşlemler ile alakalı soru ve çalışmaların doğru cevaplarını paylaştık. Öğrencilerimiz bu sayfadan soruların doğru cevaplarını görebilir ve derslerinde kullanabilirler. Eksik yada hatalı olabileceğini düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

7. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 23-24-25. Sayfa Cevapları TAM SAYILARLA İŞLEMLER – Çözüm Sende

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 23 Ders Kitabı Cevapları

1) Aşağıdaki tabloda verilen toplama işlemlerini sayma pulları ile modelleyiniz ve sayı doğrusu üzerinde gösteriniz.
Cevap:

(+3)+(+1)= 4   Bir sayı doğrusu çizelim. 3 br kadar sağa ilerleyelim. Daha sonra 1 br tekrar sağa ilerleyelim.

(-4)+(-2)=-6   Bir sayı doğrusu çizelim. 4 br kadar sola ilerleyelim. Daha sonra tekrardan 2 br tekrar sola ilerleyelim.

(+2)+(-3)= -1  Bir sayı doğrusu çizelim. 2 br sağa ilerleyelim. Daha sonra 3 br sola ilerleyelim.

(+4)+(-3)= +1 Bir sayı doğrusu çizelim. 4 br sağa ilerleyelim. Daha sonra 3 br sola ilerleyelim.


2) Aşağıda sayma pulları ile modellenen işlemleri yandaki boşluklara yazınız.
Cevap:
(-3)+(-6)= -9
(+4) +(-1)=+3
(-8)+(+4)=-4

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 24 Ders Kitabı Cevapları

3) Aşağıdaki sayı doğruları üzerinde verilen işlemleri yapınız.
Cevap:

a) (-5)+(-18)=-23

b) (+49)+(-50) = -1

c) (+9) +(-9) = 0

ç)  (+16) +(-23)=-7


4) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

a) (-3)+(-2)=-5

b) (+7)+(-5)=+2

c) (-5)+(2)=-3

ç) (+2)+(+6)=+8

d) (-48)+(-21)=-69

e) (-93)+(72)= -21

f) (-128)+(+255)= +127

g) (+1259)+(+168)= +1427


5) En büyük negatif tam sayı ile en küçük pozitif tam sayının toplamı kaçtır?
Cevap: (-1)+(+1)=0


6) Yanda verilen görselde işlem sırasını takip ederek boşluklara gelmesi gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 23-24-25

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 25 Ders Kitabı Cevapları

7) Yanda verilen bir işlem tahtasıdır. Bu işlem tahtasında her satır ve sütundaki tam sayıların toplamı, o satır ve sütunun kesiştiği bölüme yazıldığına göre A + B + C = ?
Cevap: A + B + C = (-1)+(-2)+(+6)= +3


8) Bir binanın giriş katından asansöre binen Mehmet, görme engelli komşusuna yardım etmek için önce onu 3 kat yukarı çıkardıktan sonra kendisi 4 kat aşağı inmiştir. Mehmet son durumda kaçıncı kattadır?
Cevap: 3 kat yukarı +3 , 4 kat aşağı -4

(+3)+(-4)=-1


9) Rakamları farklı üç basamaklı en büyük negatif tam sayı ile rakamları farklı iki basamaklı en küçük negatif tam sayının toplamı kaçtır?
Cevap: (-102)+(-98)=-200


10) Toplamları -40 olan birbirinden farklı negatif üç tam sayının en küçüğü en az kaçtır?
Cevap: -10,-11 en küçüğü de -19 olur.


11) -39’dan küçük en büyük tam sayı ile -93’ten büyük en küçük tam sayının toplamı kaçtır?
Cevap: (-40)+(-92)= -132


12) -86’dan büyük, 87’den küçük tam sayıların tümünün toplamı kaçtır?
Cevap: -85 den 86 a kadar tüm sayıları toplarsak -85 den +85 e kadar olan tüm sayılar birbirini götürecektir. Sadece 86 kalacaktır. Bu yüzden cevap 86 dır.


13) Yandaki hedef tahtasına üç atış yapan her bir öğrenci isabet ettirdiği renklerin puanlarını kazanıyor. Öğrencilerin puanları bu üç atışta elde ettikleri toplam puana göre belirleniyorsa

a) Doğukan toplamda +3 puan aldığına göre hangi renklere isabet ettirmiş olabilir?
Cevap: +2,+7, -6

b) Cansu toplamda 0 puan aldığına göre hangi renklere isabet ettirmiş olabilir?
Cevap: +2,+3,-5


14) Aşağıdaki tabloda Mati’nin yaşadığı şehrin bazı aylara göre sıcaklık ortalamaları verilmiştir.

Tablodaki verileri kullanarak aşağıda verilen ifadelerden doğru olanlara “D’’, yanlış olanlara “Y’’ yazınız.
Cevap:

En yüksek sıcaklık ortalaması ile en düşük sıcaklık ortalamasının toplamı 1 °C’ tur. (D)

Kasım ve mart ayları arasındaki sıcaklık ortalamalarının toplamı 1 °C’ tur. (Y)

Nisan ayı sıcaklık ortalaması ile ocak ayı sıcaklık ortalamasının toplamı -2 °C’ tur. (D)

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 15-16-17-18-19-20-21-22. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.