Cevap Yaz
27 Nisan 2022, 11:55 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 283-284-285. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Matematik Ders Kitabı 283-284-285. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 7. sınıf matematik ders kitabı sayfa 283-284-285 cevapları konusunu paylaştık. 6. Ünite Değerlendirme Soruları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 283-284-285. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 283-284-285. Sayfa Cevapları 6. Ünite Değerlendirme Soruları 

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 283 Ders Kitabı Cevapları

1) Yandaki daire grafiği bir okuldaki 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin dağılımlarını göstermektedir. 5, 6, 7 ve 8. sınıfların bulunduğu daire dilimlerinin merkez açılarının ölçüleri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Cevap:
B) 54° –  72° – 144° –  90°

5. Sınıf;
%100    360°
%15        x°        
100x = 15 . 360
x = 54°

6. Sınıf;
%100    360°
%20        x°        
100x = 20 . 360
5x = 360
x = 72°

7. Sınıf;
%100    360°
%40        x°        
100x = 40 . 360
x = 144°

8. Sınıf;
%100    360°
%25        x°        
100x = 25 . 360
4x = 360
x = 90°


2) Yandaki grafik 1 hafta boyunca bir otele giriş-çıkış yapan turist sayılarını vermektedir. 1 hafta boyunca otele giriş yapan turist sayısı, çıkış yapan turist sayısından ne kadar fazladır?
Cevap:

Giriş yapan turist sayısı → 40 + 45 + 45 + 35 + 35 + 35 + 50= 285
Çıkış yapan turist sayısı → 0 + 20 + 30 +  35 + 10 + 20 + 20 = 135
285 – 135 = 150 fazladır.


3) Üç sayının aritmetik ortalaması 9 ve modu 12’dir. Bu sayıları bulunuz
Cevap:
En çok tekrar eden 12 ise;

(12 + 12 + x )/3 = 9
24 + x = 27
x = 27 – 24
x = 3


4) Aşağıdaki veri gruplarının mod ve medyanını bulunuz.
Cevap:

a) 6, 6, 7, 7, 8, 8, 8
→ Mod = 8
→ Medyan = 7

b) 66, 77, 88
→ Mod = yok
→ Medyan = 77


5) 10 kişilik bir grubun yaş ortalaması 24’tür. 6 yıl sonra bu grubun yaş ortalaması kaç olur?
Cevap:

24 x 10 = 240
6 x 10 = 60
240 + 60 =300
300 ÷ 10 = 30 olur.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 284 Ders Kitabı Cevapları

6) Bir kulübün basketbol takımındaki 5 oyuncunun yaş ortalamaları 24’tür. Kulübün 3 kişilik teknik heyetinin yaş ortalaması ise 40’tır. Bu takımın teknik heyetle birlikte yaş ortalaması kaç olur?
Cevap:

24 x 5 = 120
40 x 3 = 120
120 + 120 = 240
240 ÷ 8 = 30 olur.


7) 11, 14, 12, 13,12
Bir grup öğrencinin yaşları yukarıda verilmiştir. Bu gruba yeni bir öğrenci katıldığında grubun yaşlarının ortancası 12 olmaktadır. Buna göre gruba yeni katılan öğrencinin yaşı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
Cevap: D) 13 olamaz.


8) Yandaki daire grafiği bir ailenin 1 yılda tükettiği baklagil ve tahıl dağılımını göstermektedir. Bu ailede bir yılda tüketilen kuru fasulye miktarı toplam baklagil ve tahıl miktarının yüzde kaçıdır?
Cevap:

360°     %100
72°        %x       
360x = 72 . 100
5x = 100
x = %20


9) Aşağıdaki tabloda bir mağazadaki ürünlerin aylık satış sayıları verilmiştir.
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 284 Ders Kitabı Cevapları
Bu sütun grafiğindeki verilere ait daire grafiği aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C)


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 285 Ders Kitabı Cevapları

10) Aşağıdaki harflerle verilen ifadeleri sağda verilen uygun grafik türüyle eşleştiriniz
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 285 Ders Kitabı Cevapları

11) Yukarıda farklı yönlerden görünümleri verilen yapıda kaç eş küp kullanılmış olabilir?
Cevap: A) 5

12) Beş eş küple oluşturulmuş yandaki yapıdan 3 numaralı küp çıkarıldığında yapının hangi yönden görünümü değişir?
Cevap: B) Üstten

13) Yandaki şeklin önden görünümü hangisidir?
Cevap:  B)


7.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 283-284-285. Sayfa, 6. Ünite Değerlendirme Soruları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.