Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
6 Ağustos 2021, 18:31
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 371

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 konusunda 7. Sınıf öğrencilerimize Matematik Ders Kitabının sayfa 34 ve 35’te bulunan bazı etkinlik ve soruların doğru cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı olduğunu düşündüğünüz yerleri bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

7. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları TAM SAYILARLA İŞLEMLER – Çözüm Sende

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

1) Aşağıdaki tabloda verilen çıkarma işlemlerini sayma pulları ile modelleyiniz ve sayı doğrusu üzerinde gösteriniz.
Cevap:

1) (-4)-(-2) = -2 Bir sayı doğrusu çizelim. 0 ‘dan sola doğru 4 br ilerleyelim. Daha sonra 2 br sağa ilerleyelim.

2) (-6)-(+5)= -11 Bir sayı doğrusu çizelim. 0′ dan sola doğru 6 br ilerleyelim. Daha sonra tekrardan 5 br daha sola ilerleyelim.

3) (+7)-(-4)= +11 Bir sayı doğrusu çizelim. 0′ dan sağa doğru 7 br ilerleyelim. Daha sonra tekrardan 4 br daha sağa ilerleyelim.

4) (+1)-(-10)= +11 Bir sayı doğrusu çizelim. 0’dan 1 br sağa ilerleyelim. Daha sonra tekrardan 10 br sağa ilerleyelim.


2) Aşağıda sayma pulları ile modellenen çıkarma işlemlerini yazınız.
Cevap:

a) (+8)-(+3)= +5

b) (-4) +(-2)+(+2)-(+2)= -6


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

3) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

a) (+5) – (+7)= -2

b) (-8)-(+13)= -21

c) (+9)-(-17)= +26

ç) (-48)-(-90)= +42

d) (-36)-(+25)= -61

e) (+53)-(-85)= +138


4) Yanda verilen görselde işlem sırasını takip ederek boşluklara gelmesi gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları


5) -18’den küçük en büyük tam sayıdan iki basamaklı en küçük negatif tam sayı çıkarılırsa sonuç kaç olur?
Cevap: (-19)-(-99)= (+80)


6) En büyük negatif tam sayıdan en küçük pozitif tam sayıyı çıkardığımızda sonuç kaç olur?
Cevap: (-1)-(+1)= -2


7) İki basamaklı birbirinden farklı üç tam sayının toplamı 210’dur. Bu sayılardan en büyüğü en fazla kaçtır?
Cevap: (+99)+(+98)+(+13) = 210 En büyüğü +99 ‘dur.


8) İki basamaklı, birbirinden farklı iki tam sayının farkı en az kaç olur?
Cevap: (-99)-(+99)= (-198)


9)Yanda verilen bilgilere göre tungstenin erime sıcaklığı civanın erime sıcaklığından kaç °C fazladır?
Cevap: (+3412)-(-39)= 3451 olur.


10) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını yazınız.
Cevap:

a) -2 + 5 – 7  =4

b) 8 – 6 – 9 = -7

c) -4 + 3 – 7 – 1 = -9

ç) -48 – 16 + 20 – 15 = -59

d) -34 – 17 – 40 – 12 = -103

e) 26 – 50 + 36 – 70 =  -60

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 29-30-31-32. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.