Cevap Yaz
17 Nisan 2023, 23:49 - Gülsüm Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61-62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61-62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 61-62-63-64-65. Sayfa Cevapları 1. Bölüm: RASYONEL SAYILAR

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

3/4 , 39/40 , 1/40 gibi sayılarla karşılaştığınız yerlere günlük hayattan örnekler veriniz.
Cevap: 3/4 gibi bir sayı ile 4 dilimlik pastanın 3 dilimi yenildi ise kaçta kaçı yenmiş olduğunu anlıyoruz. 39/40 ya da 1/40 gibi bir ifadelerde ise seçimlerde oy veren halkının siyasi partilere kaçta kaç oranla verdiğini anlarız.


Tam sayılarda olduğu gibi bu sayıların negatif işaretlileri olabilir mi?
Cevap: Evet, olabilir.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları

Çözüm Sende

1) -(1/3), 1(1/3)[ Bir tam bir bölü üç ], -(8/5), 4/5 rasyonel sayılarını aynı sayı doğrusunda gösteriniz.
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları


2) Aşağıdaki sayı doğrusunda 0 ile -1 arası 3, 1 ile 2 arası 4 eşit parçaya bölünmüştür. Buna göre bu sayı doğrusunda A ve B noktalarına karşılık gelen rasyonel sayıları yazınız.
Cevap: A: -(2/3), B: 1(3/4) ⇒ Bir tam üç bölü dört


3 ) Aşağıdaki sayı doğrusu eşit aralıklarla bölündüğüne göre “ ⇑ ” ile gösterilen noktaya karşılık gelen rasyonel sayıyı yazınız.
Cevap: ⇑ = -3(3/10) [Üç tam üç bölü on]


4) -3= -(Ο/1) = -(3/Δ) = ◊/(-1) olduğuna göre “Ο, Δ, ◊” sembollerinin yerine gelebilecek sayıları yazınız.
Cevap:
Ο=3
Δ=1
◊=3

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.