17 Aralık 2019, 14:46
Gülsüm Üye

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 87-88-89. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 87-88-89. Sayfa Cevapları Rasyonel Sayılarla Çarpma İşleminin Özellikleri

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 87 Ders Kitabı Cevapları

1) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını hesaplayınız.
Cevap: (-3/4) x (5/7) = -(15/28)

Çarpma işleminin değişme özelliğinden dolayı diğer işlemin sonucu da aynıdır.


2) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap: [(2/3) x (1/4)] x (2/5) = 1/15

Çarpma işleminin birleşme özelliğinden dolayı diğer işlemin sonucu da aynıdır.


3) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap: Her iki işlemin sonucu da 0’dır. Çünkü Çarpma işleminde “0 ” yutan elemandır.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 88 Ders Kitabı Cevapları

4) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap: Her iki işlemin sonucu da “1” dir. Çünkü çarpma işleminde birbirinin tersi iki sayının çarpımı 1’e eşittir.


5) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap: (2/3) x [(1/2) + (1/3)] = 10/18
Çarpma işleminin toplama işlemi üzerine dağılma özelliğinden dolayı diğer işlemin sonucu da aynıdır.


6) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap: (2/3) x [(1/2) – (1/3)] = 1/9
Çarpma işleminin çıkarma işlemi üzerine dağılma özelliğinden dolayı diğer işlemin sonucu da aynıdır.


7) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:
-1 x (2/3) = -(2/3)
-1 x (-3/4) = 3/4

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 89 Ders Kitabı Cevapları

Çözüm Sende

1) Aşağıda yapılan işlemler ile verilen özelliklerden hangileri doğru eşleştirilmiştir?
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 89 Ders Kitabı Cevapları


2) Aşağıda verilen rasyonel sayıların çarpma işlemine göre terslerini yanlarındaki boşluklara yazınız.
Cevap:
2/3 ⇒ 3/2
-1/7 ⇒ -7
-1(3/4) ⇒ -4
-4 ⇒ -1/4


3) Rasyonel sayılarda çarpma işleminin özelliklerini kullanarak aşağıdaki boşlukları doldurunuz.
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 89 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


4) 2/3 x [(1/5) – (1/3)] = (2/3) x (1/5) – (2/3) x (◊) işleminde ◊ yerine yazılacak rasyonel sayıyı bulunuz.
Cevap: ◊ = 1/3
Çarpma işleminin çıkarma işlemi üzerine dağılımı özelliğinden faydalanarak çözülür.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 84-85-86. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf
Forum Sınıf AramaaDers ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
Forum Sınıf Copyright © 2018-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S