Forum Sınıf Cevap Yaz
15 Ocak 2022, 11:03 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 92-97-100. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 92-97-100. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 7. sınıf matematik ders kitabı 92-97-100 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. Bu konu içerisinde Eşitliğin Korunumu ve Denklem Kurma – Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemleri Çözme gibi konuların çözümlerini yayınladık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 92-97-100. Sayfa Cevapları Eşitliğin Korunumu ve Denklem Kurma – Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemleri Çözme

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1. Kutucuklarda verilen eşitliklerdeki △, ✰, □ ve ○ yerine yazılması gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

2 = △– 1 → △=3

✰+ 6 = 2 + 9 → ✰= 11 – 6 → ✰=5

□ + 11 = 4² – 1 → □ = 16 -11 -1 = 16-12 → □=4

10 – ○ = 14 : 2 → 10 – ○ = 7 → 10 – 7 = ○ → ○=3


2. Tahtada verilen eşitlikte ✰ yerine kaç yazılmalıdır?
Cevap:

✰ – 12 = 4 · (8 – 3)→ ✰– 12= 4 . 5→  ✰– 12= 20→ ✰=32


3. Yandaki terazi dengededir. Terazi modelinde ○ kütlesi x kg’ı, □ kütlesi 3 kg’ı ve ■ kütlesi 1 kg’ı temsil etmektedir. Buna göre, aşağıda istenenleri yapınız.

a. Terazinin dengede olma durumunu belirten eşitliği yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları


b. Terazinin her iki kefesinden birer tane ○ kütlesi alındığında dengede olma durumunu belirten eşitliği yazınız.
Cevap: 
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları1


c. Terazinin her iki kefesine ikişer adet □ kütlesi konulduğunda dengede olma durumunu belirten eşitliği yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları1

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1. Yandaki tabloda, bazı denklemler ve bu denklemler çözüldüğünde elde edilen x değerleri belirtilmiştir. x değeri verilmeyen denklemleri çözerek tablodaki renkli bölgelere, uygun x değerlerini yazınız.
Cevap: 
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları

2. ◊x + 12 = 40 denklemi çözüldüğünde x = 4 değeri elde edildiğine göre ◊ yerine kaç yazılmalıdır?
Cevap:
◊x=28
x=4 ise
◊.4=28
◊=7

3. Yandaki şekilde AB%C ile CB%D,tümler açılardır. m A_ i %BC = + 2 4 x ° ve m C_ i %BD = +x 17° olduğuna göre tümler açıların ölçülerini bulunuz.
Cevap: 
2x+4+x+17=90
3x+21==90
3x=69
x=23

2.23+4=50
23+17=40

4.Yukarıdaki ABCD karesi ile KLMN dikdörtgeninin çevre uzunlukları eşittir. AB = 8 cm, MN = ^ h 2 2 x c – m ve ML = 4 cm ise ABCD karesi ile KLMN dikdörtgeninin alanları toplamı kaç cm2dir?
Cevap: 
4x+4=32
4x=28
x=7

8×8=64
4.(2x-2)=4.12=48
64+48=112cm

5. Yandaki terazi modelinde kütlesi x kg’ı, kütlesi 3 kg’ı, kütlesi 1 kg’ı temsil etmektedir. Terazi dengede olduğuna
göre x kaçtır?
Cevap: 
x+x+x+1++3+3=x+x+1+3+3+3
3x+7=2x+10
x=3

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1. Bir sayının 8 katı ile 2 katının toplamının 7 eksiği 113’tür. Buna göre bu sayı kaçtır?
Cevap:
8x + 2x -7 = 113
10x = 113+7
10x = 120
x = 12


2. Pelin’in yaşı, kardeşinin yaşının 3 katından 6 eksiktir. Pelin ile kardeşinin yaşları toplamı 22 olduğuna göre Pelin’in kardeşi 2 yıl sonra kaç yaşında olur?
Cevap: 
Pelinin kardeşi= x
Pelin= 3.x -6

3x -6 + x = 22
4x -6= 22
4x = 22+6
4x = 28
x= 7
Pelin’in kardeşi 2 yıl sonra: x +2 → 7 + 2 =9 yaşında olur.


3. Ardışık üç çift sayının toplamı 24’tür. Buna göre ardışık sayılardan en büyüğü kaçtır
Cevap: 
Ardışık 3 çift sayı→ n, n+1, n+2
n + n+1 + n+2 = 24
3n +3 = 24
3n= 24-3
3n= 21
n=7
En büyük sayı→ n +2 = 7+2 =9


4. Sevil Hanım, İnternet’ten aynı kitaptan 7 adet sipariş etti. Kargo fiyatı dâhil kitaplar için toplam 69 TL ödedi. Sevil Hanım, kargo için 6 TL ödediğine göre sipariş ettiği bir adet kitabın fiyatı kaç TL’dir?
Cevap:
69 – 6 = 63 TL
63 ÷ 7 = 9 TL 1 adet kitap fiyatı


5. Mert Bey, ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için marketten 2 kg’lık pirinç paketlerinden 7 adet aldı ve kasiyere 35 TL ödedi. Kasiyer, Mert Bey’e para üstü olarak 350 kr. verdiğine göre 1 kg pirincin fiyatı kaç TL’dir?
Cevap: 
7 . 2 = 14 kg pirinç
35 TL = 3500 kş
3500 – 350 = 3150 krş.
3150 ÷ 14 = 225 krş.→ 2 TL 25 krş.


6. Yandaki ACB üçgeninde, m(A)= x-10º , m(B)= x ve m(C)= x + 40° olduğuna göre A iç açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap:
Üçgenin iç açıları toplamı= 180º
x + x+40 + x -10 = 180
3x +30 = 180
3x= 150
x= 50
A açısı = x -10 → 50-10 = 40º


7.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 92-97-100. Sayfa, Eşitliğin Korunumu ve Denklem Kurma – Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemleri Çözme konusu içerisindeki problemleri cevapladık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.