Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
15 Kasım 2021, 13:30
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 337

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 131-132-133-134-135. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 131-132-133-134-135. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyacağı konular arasında bulunan 8. sınıf fen bilimleri ders kitabı cevapları sayfa 131-132-133-134-135. sayfa cevaplarını paylaştık. Eksik veyahut hatalı bir kısımla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. Bu konu içerisinde 4. Ünite Değerlendirme Soruları konusunu cevapladık.

8.Sınıf Adım Adım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 131-132-133-134-135. Sayfa Cevapları 4. Ünite Değerlendirme Soruları

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 131 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruların cevaplarını tablo içinde verilen noktalı yerlere yazınız. Soruları cevaplarken
kutucukların içinde karışık olarak verilen harflerden yararlanınız.
Cevap:
8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 131 Ders Kitabı Cevapları
1- Fiziksel
2- Kimyasal
3- Bileşik
4- Erime
5- Malik 
6- Periyot
7- Öz ısı
8- Asit
9- Süblimleşme
10- Amonyak
11- Kimyager
12- Baz


B. Periyodik sistemle ilgili aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadenin başındaki kutu içine “D” yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını defterinize yazınız.
Cevap:

1. (D) Periyodik sistemde 7 periyot vardır.

2. (D) Periyodik sistemde 18 grup vardır.

3. (Y) Periyodik sistemde elementler metal ve ametal olarak sınıflandırılır.

4. (Y) Periyodik sistem N elementiyle başlar.

5. (D) Periyodik sistemde aynı grupta bulunan elementler benzer özellikler gösterir.

6. (Y) Ametallerin tümü periyodik sistemin sol tarafında bulunur.


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 132 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki bulmacada bu ünitede öğrendiğiniz kavramlar (aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı, soldan sağa, sağdan sola) gizlenmiştir. Bu kavramları bularak üzerini çizdiğinizde geriye kalan harflerden bir şifre oluşacaktır. Bu şifreyi bulunuz.
Cevap:
8.-Sinif-Fen-Bilimleri-Ders-Kitabi-Sayfa-132-Cevaplari-Adim-Adim-Yayincilik


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 133 Ders Kitabı Cevapları

Ç. Aşağıdaki kapalı kaplarda ilk sıcaklıkları aynı olan farklı miktarlarda su bulunmaktadır. Sular özdeş ısıtıcılarla ısıtılmaktadır. Suların kaynama noktalarına ulaşıncaya kadar geçen süreler arasındaki ilişki nedir?
Cevap: Suların kütleleri fark olduğu için ilk önce K suyu kaynar sonra M suyu kaynar en son da L suyu kaynar.


D. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. • Çamaşır suyu • Diş macunu • Amonyak
Yukarıda verilen maddelerle ilgili;
I. pH değerleri 7’den küçüktür,
II. Bazik maddelerdir,
III. Sulu çözeltilerinde OH– iyonu oluşturur
ifadelerinden hangileri ortak değildir?
Cevap: A. Yalnız I 


2. Yandaki şekilde verilen olayla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C. Gerçekleşmesini engellemek mümkün değildir.


3. Asitler ve bazlarla ilgili;
I. Asitler metalleri aşındırır,
II. Bazlar porselen ve kristal eşyaların yüzeyini matlaştırır,
III. Asitler ve bazlar temizlikte aynı anda kullanılmamalıdır
ifadelerinden hangileri doğrudur?
Cevap: D. I, II ve III


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları

4. Türkiye kimya endüstrisi ile ilgili yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: A. 4 


5. Aşağıda kütleleri verilen buzlardan hangisi sıvı hâle geçmek için daha fazla ısıya ihtiyaç duyar?
Cevap: C


6. Bir öğrenci, ilk sıcaklıkları aynı olan eşit kütleli dört saf sıvıyı özdeş ısıtıcılarla eşit süreler boyunca ısıtıyor. Sıvıların son sıcaklıkları yandaki tabloda verilmiştir. Buna göre hangi sıvının öz ısısı en küçüktür?
Cevap: D. N


7. Aşağıdaki kaplarda bulunan eşit kütleli ve ilk sıcaklıkları aynı olan sıvılar özdeş ısıtıcılarla eşit
süreler boyunca ısıtıldığında maddelerin son sıcaklıklarının farklı olduğu gözleniyor. Bu durumun sebebi maddelerin aşağıdaki özelliklerinden hangisinin farklı olması ile ilgilidir?
Cevap: B. Öz ısılarının


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 135 Ders Kitabı Cevapları

8. Yanda bir maddenin sıcaklığının zamana bağlı değişimi verilmiştir. Bu maddeyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: B. 15. dakikada katı-sıvı karışımıdır.


9. Aşağıdaki olaylardan hangisi gerçekleşirken madde bulunduğu ortama ısı verir?
Cevap: C. Zeytinyağının donması 


10. Yanda periyodik sistemin bir kesitindeki elementler verilmiştir. Bu elementlerin hangisinin atom numarası en büyüktür?
Cevap: D. CI


11. • K maddesi suya konulduğunda H+ iyonu oluşturuyor.
• L maddesi suya konulduğunda OH– iyonu oluşturuyor.

Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: B. K’nin oluşturduğu çözeltinin pH değeri 0-7 arasındadır. 


12. Kapalı bir cam kabın içinde mum yanmaktadır. Buna göre; ifadelerinden hangileri doğrudur?
Cevap: A. Yalnız II


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 131-132-133-134-135. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 131-132-133-134-135. Sayfa, 4. Ünite Değerlendirme Soruları konusu içerisinde eksik veyahut hatalı bir durum ile karşılaşmanız durumunda bunu bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.