Cevap Yaz
27 Nisan 2022, 9:55 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 191-192-193-194-195. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 191-192-193-194-195. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları konusunun da bulunduğu 8. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 191-192-193-194-195 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 191-192-193-194-195. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8.Sınıf Adım Adım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 191-192-193-194-195. Sayfa Cevapları 6. Ünite Değerlendirme Soruları

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 191 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıda verilen ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” kutucuğuna “✓” işareti koyunuz. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını defterinize yazınız.
Cevap: 

(D) 1. Oksijenli solunum mitokondri organelinde gerçekleşir.

(Y) 2. Fotosentez sadece güneş ışığında gerçekleşir.

(D) 3. Fotosentez ve solunum, karbon ve oksijen döngüsünün gerçekleşmesinde etkilidir.

(D) 4. Azot döngüsü olmasaydı proteinler oluşmazdı.

(D) 5. Kaynakları tasarruflu kullanmak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlar.

(Y) 6. Kullandığımız bütün maddeler geri dönüşümlüdür.

(Y) 7. Bitkiler solunum yapmaz.

(D) 8. Geri dönüşüm istihdamın artmasını sağlar.

(D) 9. Kyoto Protokolü küresel iklim değişiklikleri konusunda mücadale sağlamaya yönelik bir anlaşmadır.

(Y) 10. Bitkiler sadece geceleri solunum yapar.

(Y) 11. Besin zincirleri bir tüketici canlıyla başlar.

(D) 12. Küresel iklim değişikliği sonucunda dünyanın ortalama sıcaklığı artar.

(Y) 13. Küf mantarları üretici canlılardır.

(Y) 14. Yıldırım ve şimşek gibi doğa olayları su döngüsünün gerçekleşmesinde etkilidir.

(Y) 15. Su döngüsü sayesinde dünyadaki su miktarı sürekli artar


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 192 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz
Cevap:

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 192 Ders Kitabı Cevapları


C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Fotosentezle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C. Yalnız güneş ışığında gerçekleşir


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 193 Ders Kitabı Cevapları

2. Yukarıda verilen besin zinciriyle ilgili;
I. Ot, üretici canlıdır,
II. Çekirge, kurbağa, yılan ve atmaca tüketici canlıdır,
III. Küf mantarı besin ihtiyacını fotosentez yaparak karşılar
ifadelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?

Cevap: C. I ve II

3. İki ayrı cam fanusa birer tane saksı bitkisi ve fare konuluyor. 1. fanus karanlık bir ortamda, 2. fanus ise yapay ışıkla aydınlatılmış bir ortamda bekletiliyor. 2. fanustaki farenin 1. fanustaki fareden daha uzun süre yaşadığı gözlemleniyor.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: B. 1. fanusta azot döngüsü gerçekleşir

4. Yanda görseli verilen sembolün üzerinde olduğu ürünlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez? 
Cevap: D. Geri dönüşüm kumbaralarına atılmaması gereken bir üründür.


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 194 Ders Kitabı Cevapları

5. Yukarıdaki görselde verilen Venn şemasındaki taralı kısma aşağıdaki canlılardan hangisi yazılabilir?
Cevap: A. Maydonoz 

6. Bir araştırmacı her bakımdan özdeş K, L ve M saksı bitkilerini yukarıda belirtilen ortamlarda bekletiyor. Araştırmacı bir hafta sonra bitkilerin yaprak sayısını, boy uzunluğunu ve yaprak rengini karşılaştırıyor.
Buna göre araştırmacı bu deneyde;
I. Fotosentez için ışık gereklidir,
II. Fotosentez için karbondioksit gereklidir,
III. Fotosentez için su gereklidir
hipotezlerinden hangisini test edemez?

Cevap: B. Yalnız II 

7. Aşağıdakilerden hangisi kaynakları tasarruflu kullanmak için alınması gereken önlemlerden biri değildir?
Cevap: A. Bütün katı atıklar çöp kutularına atılmalıdır.


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 195 Ders Kitabı Cevapları

8. Bu tabloda oksijenli ve oksijensiz solunum arasındaki farklar verilirken bir hata yapılmıştır. Kaçıncı satır veya satırlardaki ifadeler yer değiştirdiğinde tablo doğru olur? 
Cevap: B. Yalnız 3. 

9.Fotosentez ve oksijenli solunum arasında madde alışverişi ilişkisi yukarıdaki gibidir. Buna göre K ve L harfleriyle gösterilen maddeler aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: A)

10. Aşağıdaki canlılardan hangisi bir besin zincirinin ilk basamağında yer alamaz?
Cevap: C. Mantar 

11. Kaynakları tasarruflu kullanmak için;
I. Kişisel temizliğimizi yaparken musluğu sürekli açık bırakmama,
II. Geri dönüşümlü ürünleri kullanma,
III. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma
uygulamalarından hangisi veya hangilerini yapmalıyız? 

Cevap: D. I, II ve III


8.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 191-192-193-194-195. Sayfa, 6. Ünite Değerlendirme Soruları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.