Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
25 Kasım 2021, 15:16
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 335

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 86-87-92-96-97. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 86-87-92-96-97. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 8. sınıf fen bilimleri ders kitabı cevapları sayfa 86-87-88-89-90-91-92-93-94-95-96-97’deki çalışmaların çözümlerini paylaşmış bulunuyoruz. Eksik veyahut hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz. Konu içerisinde Periyodik Sistemde Grup ve Periyotlar – Periyodik Sistemdeki Yeri başlıklı konuları cevapladık.

8.-Sınıf-Fen-Bilimleri-Ders-Kitabı-86-87-92-96-97.-Sayfa-Cevapları-Adım-Adım-Yayıncılık

8.Sınıf Adım Adım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 86-87-92-96-97. Sayfa Cevapları Periyodik Sistemde Grup ve Periyotlar – Periyodik Sistemdeki Yeri

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 86 Ders Kitabı Cevapları

Yasemin, annesinin verdiği alışveriş listesi ile süpermarkete gitmişti. Bu listede nohut, peynir, mandalina ve bulaşık deterjanı vardı. Yasemin alışveriş listesindeki ürünleri kısa zamanda almak için ne yapmalıdır? Yasemin süpermarkete gittiğinde bu ürünlerin hepsini aynı reyonda yan yana bulabilir mi? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Bu ürünlerin hepsini yan yana bulamaz. Çünkü hepsinin kendine ait reyonları vardır. Nohut bakliyat reyonunda; peynir, şarküteri reyonunda; mandalina, manav reyonunda; bulaşık deterjanı, temizlik reyonunda bulunacağı için alışveriş listesindeki reyonlara göre giderse alışverişini daha kısa sürede bitirir.


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 87 Ders Kitabı Cevapları

Araştıralım Sunalım

Aşağıdaki soruların cevabını ansiklopedi, genel ağ, kütüphane, video-CD vb. kaynaklardan araştırınız. Edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

• Geçmişten günümüze periyodik sistemin oluşturulma süreci nasıl ilerlemiştir?
Cevap: Element sayılarının artması ile elementleri sınıflandırma ihtiyacı duyulmuştur. İlk sınıflandırmada elementler benzer özelliklerine göre üçerli gruplara ayrılarak yapılmıştır. Daha sonra sekizerli ayrılarak yapılmıştır. Elementler daha fazla artınca tablo haline getirilme öngörülmüştür.

• Geçmişten günümüze bilim insanlarının elementlerin sınıflandırılması ile ilgili geliştirdikleri tablolar nelerdir?
Cevap: 

– Triadlar Kuralı → Döbereiner tarafından tasarlanmıştır.
– Oktavlar Kuralı → Newlands tarafından tasarlanmıştır.
– Dimitri Mendeleyev elementleri tabloya yerleştirmiştir.

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları

1. BÖLÜM SONU DEĞERLENDİRME SORULARI

Aşağıdaki diyagramda periyodik sistemde bulunan ilk 18 element verilmiştir. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Berilyum ile aynı periyotta, kükürt ile aynı grupta olan elementin adı nedir?
Cevap: Oksijen


2. 2. periyot hangi elementle başlar, hangi elementle biter?
Cevap: Li ile başlar, Ne ile biter.


3. 8A grubunda hangi elementler bulunur?
Cevap: He, Ne, Ar


4. 3. periyot 2A grubunda hangi element vardır?
Cevap: Mg


5. 1. periyot 8A grubunda hangi element vardır?
Cevap: He


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları

2. BÖLÜM SONU DEĞERLENDİRME SORULARI

A. Aşağıda verilen menemen tarifinde altı çizili olaylarda maddenin geçirdiği değişimlerin türünü belirleyiniz. Cevaplarınızı defterinize yazınız.
Cevap:

İnce ince doğrayınız→ Fiziksel değişim

Domatesleri rendeleyiniz→ Fiziksel değişim

Yumurtayı ve tuzu karıştırınız→ Kimyasal değişim

Biberleri 2-3 dakika kavurunuz→ Kimyasal değişim

Domatesler suyunu çekene kadar ısıtınız→ Kimyasal değişim

Pişiriniz→ Kimyasal değişim


B. Aşağıdaki soruları, kutucuklarda verilen olayların numaralarından yararlanarak cevaplayınız.

1. Hangi olaylarda fiziksel değişim görülür?
Cevap: 1, 3, 4, 7, 8, 9


2. Hangi olaylarda kimyasal değişim görülür?
Cevap: 2, 5, 6, 10, 11, 12


3. Hangi olaylarda maddenin yalnızca dış görünümü değişir?
Cevap: 1, 3, 4, 7, 8, 9


4. Hangi olaylarda maddenin tanecik yapısı değişime uğrar?
Cevap: 2, 5, 6, 10, 11, 12


C. Aşağıda verilen olaylarda gerçekleşen değişimleri belirleyiniz. Değişimlerin başındaki numaraları uygun kutucuklara yazınız.
Cevap:

Fiziksel değişim: 1, 4, 6
Kimyasal değişim: 2, 3, 5


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 86-87-92-96-97. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 86-87-92-96-97. Sayfa, Periyodik Sistemde Grup ve Periyotlar – Periyodik Sistemdeki Yeri konusu içerisinde eksik veyahut hatalı bir durum ile karşılaşmanız halinde bunu bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.