Cevap Yaz
22 Nisan 2022, 15:39 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 8. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 248-249 cevapları konusunu paylaştık. Hava Kirliliği Metni konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları 7. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu şiire göre cevaplayınız.)

1. Şair, baharda Anadolu’da meydana gelen hangi değişikliklerden bahsediyor?
Cevap: Silifke de narın çiçek açması, Bolu’nun yeşillenmesi, Sultandağı’na kar yağması gibi.

2. “Gönül dile gelir kaval sesinde. / Boz martılar düğün yapar Mersin’de” dizelerinden ne anladığınızı açıklayınız
Cevap: İlkbahar mevsiminin gelmesi ile oluşan güzellikleri bir kaval sesine benzetilmiştir. 

3. Şair, İstanbul’u bu mevsimde tarif ederken niçin zorlanmış olabilir? Açıklayınız
Cevap: İstanbul’un zaman geçtikçe betonlaşmaya başladığı anlatılmak istenmiştir. 

4. Bu şiirin şairi siz olsaydınız ilkbaharda doğada oluşan hangi değişikliklerden bahsederdiniz?
Cevap: Ben olsaydım ağaçların çiçek açmasından, parktan gelen çocuk seslerinden bahsederdim.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki cümlelerden öznel olanların başına “Ö”, nesnel olanların başına “N” yazınız
Cevap:

(Ö) Türkiye’nin güzellikleri görüldüğünde pek çok sözcük akla gelir.
(Ö) Türkiye’deki tatil sadece manzaralar değil, unutulmaz deneyimlerdir.
(N) Türkiye dört mevsim turizm potansiyeline sahip bir ülkedir.
(N) Türkiye turizm pazarında, turist sayısı bakımından ilk on ülke içerisindedir.


6. “Kış kapıya dayandı, daha kömür alamadık.” cümlesinde koyu yazılan sözle aşağıdakilerden hangisi anlatılmak istenmiştir?
Cevap: B) gelip çatmak

7. (…) Kuşcenneti Millî Parkı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: C) Kuşcenneti Marmara Bölgesi’nde Bursa ili sınırları içindedir.

8. “Anlatılanlara göre oğlun çok hırslıymış.” cümlesi için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Cevap: D) isim / kurallı / fiilimsi bulunan / olumlu

9. Selim’in cümlesindeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Nesne eksikliği

8.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 248-249. Sayfa, 7. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.