Cevap Yaz
22 Nisan 2022, 15:42 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 284-285. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 284-285. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 8. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 8. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 284-285 cevapları konusunu paylaştık. 8. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 284-285. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 284-285. Sayfa Cevapları 8. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 284 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Okuduğunuz metnin konusu nedir?
Cevap: Türk kadınlarının haklarına kavuşmalarının nasıl olduğu anlatılmaktadır. 

2. Türk kadını tüm haklarına ne zaman, nasıl kavuşmuştur?
Cevap: Türk kadınları haklarına 1926’da Türk Medeni Kanunu ile kavuşmuştur.

3. Türk Medeni Kanunu’nun kadınlara sağladığı haklar nelerdir?
Cevap: Aile hukuku ve siyasi alanda kadına haklar verilmiştir.

4. “Demokratik prensibin en esaslı unsuru, bütün milleti erkek ve kadının temsil
etmesidir.” cümlesinden ne anladığınızı ifade ediniz
Cevap: Demokrasi ayrımı değil eşitliği savunan bir yönetimdir. 


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 285 Cevapları MEB Yayınları

5. Cümlelerdeki anlam ilişkilerini karşılarına yazınız. (neden-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç)
Cevap:

• Devlet toplumun düzenini sağlamak için kurallar koyar. (Amaç-Sonuç)
• Vergimizi düzenli ödersek ülkemiz kalkınır. (Koşul-Sonuç)
• Oğuz, 18 yaşını doldurduğu için seçme hakkına sahiptir. (Neden-Sonuç)


6. Aşağıdaki tabloda verilen cümlelerin taşıdığı duyguları işaretleyiniz
Cevap:

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 285 Cevapları MEB Yayınları


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “almak” sözcüğü “bürümek, sarmak, kaplamak” anlamında kullanılmıştır?
Cevap: A) Etrafı mis gibi çiçek kokusu aldı.

8. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin Türkçesini kullanmalıyız. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu uyarı dikkate alınmamıştır?
Cevap: C) Yeni jenerasyon teknolojik gelişmeleri çok iyi takip ediyor.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
Cevap: B) Büyüklerine değer verir, bayramlarda aramayı ihmal etmezdi.


8.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 284-285. Sayfa, 8. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.