Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
3 Aralık 2020, 16:30
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 453

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 76-77. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 8. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 76-77. sayfa cevapları 2. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 76 Ders Kitabı Cevapları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Çınar ağacını diğer ağaçlardan ayıran özellik nedir?
Cevap: Çok uzun süre yaşaması diğer ağaçlardan ayrılan özelliğidir.

2. Yazar cumhuriyeti neye benzetmiştir? Bu benzetmeyi doğru buluyor musunuz?
Cevap: Çınar ağacına benzetmiştir. Bu benzetmeyi doğru buluyorum. Çünkü Cumhuriyet’e sahip çıkılması gerekir tıpkı bir çınar ağacı gibi.

3. Cumhuriyet ağacının yaşaması nelere bağlıdır?
Cevap: Yurttaşların güneşine, emeğine, sevgisine ve bakımına ihtiyaç duyar.

4. Metnin ana fikrini yazınız.
Cevap: Cumhuriyet’in bir çınar ağacı gibi korunup sevgiyle bakılması gerektiği anlatılır.

5. “Yerli halıları gördüm, koyu sıcak kırmızılarla diri maviler ağır basıyordu.” Bu cümlede geçen “ağır basmak” sözcük öbeğinin cümleye kattığı anlamı yazınız.
Cevap: Ağır basmak anlamı burada baskın olma ya da yoğun olma durumundan bahsedilmektedir.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 77 Ders Kitabı Cevapları

6. “Bayrağım” şiirinin konusunu ve ana duygusunu yazınız.
Cevap:
8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 77 Ders Kitabı Cevapları

7. Aşağıdaki cümlelerle ilgili verilen bilgileri inceleyiniz. Doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) “İzlediğimiz film çok etkileyiciydi.” cümlesinde isim-fiil vardır.
(Y) “Fındık toplamak gerçekten çok zormuş.” cümlesinde birden fazla fiilimsi vardır.
(D) “İstediği oyuncak alınınca dünyalar onun oldu.” cümlesinde “alınınca” sözcüğü zarf-fiildir.
(Y)  “Sokaktan gelen gürültülerle uyandık geçen sabah.” cümlesinde“ geçen” sözcüğü isim-fiildir.
(D) “İstanbul’dan getirdiği hediyeler çok ilginç.” cümlesinde “getirdiği” sözcüğü sıfat-fiildir.

8)Aşağıdakilerin hangisinde neden-sonuç cümlesi kullanılmıştır?
Cevap:
C

9)Bu dizelerdeki fiilimsinin türce özdeşi hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: A


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 68-69-70-71-72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.