Cevap Yaz
27 Kasım 2022, 16:39 - Sena Yazdı

Benimle Yaşıt Dedem Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe Gizem)

Benimle Yaşıt Dedem Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe Gizem) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Benimle Yaşıt Dedem metnine ait çeşitli etkinliklerin bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110-111-112 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Benimle Yaşıt Dedem Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe Gizem)

Benimle Yaşıt Dedem Metni Cevapları ve Çalışmaları 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 110-111-112 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları Gizem Yayıncılık

1. ETKİNLİK: ÖĞRENMEDEN ÖNCE

Aşağıdaki bulmacaya gizlenmiş akrabalık adlarını bularak işaretleyelim.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları Gizem Yayıncılık


2. ETKİNLİK: DİNLEYELİM

“Benimle Yaşıt Dedem” şiirini dikkatle dinleyelim. Dinlerken şiirin eksik bırakılan bölümlerini tamamlayalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları Gizem Yayıncılık1


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 111 Cevapları Gizem Yayıncılık

3. ETKİNLİK: KELİME ÇALIŞALIM

Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını önce tahmin edelim. Sonra Türkçe Sözlükten bularak yazalım. Bu kelimeleri birer cümlede kullanalım.
Cevap:

KOMİK

Tahminim: Güldüren, şakacı.
Sözlükteki Anlamı: Gülme duygusu uyandıran, güldürücü.
Cümlem: Şaşkın halleri çok komikti.


MASAL

Tahminim: Hayal ürünü olan yazı.
Sözlükteki Anlamı: Olağanüstü olayları barındıran halk öyküsü.
Cümlem: Annem her akşam uyumadan masal okur.


4. ETKİNLİK: ANLAYALIM

a. Şiirle ilgili iki soru hazırlayarak sıra arkadaşımıza soralım. Soruları ve arkadaşımızın cevaplarını noktalı yerlere yazalım.
Cevap:

1. Soru: Şiirde kimden bahsedilmiştir?
Cevap: Şiirde bir dededen bahsedilmiştir.


2. Soru: Şiir kaç kıtadan oluşmaktadır?
Cevap: Şiir dört kıtadan oluşmaktadır.


b. Şairin dedesiyle kendi dedemizi karşılaştıralım. Benzer ve farklı yönlerini yazalım.
Cevap:

Benzer Yönleri:

  • Dedemin kel olması.
  • Komik olması.

Farklı Yönleri:

  • Masal anlatmazdı.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Gizem Yayıncılık

5. ETKİNLİK: SÖZ VARLIĞIM

Cümlelerdeki boş bırakılan yerleri uygun kelimelerle tamamlayalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Gizem Yayıncılık


6. ETKİNLİK: KONUŞALIM

Aile bireylerimizle oynadığımız oyunlardan birini tanıtalım ve arkadaşlarımızla bu oyunu oynayalım.
Cevap:

İsim, şehir, artist: Bu oyun için gerekli olan kağıt ve kalemdir. Herkeste birer kağıt ve kalem olur. Bir harf belirlenir ve bu harf ile başlayan isim, şehir, artist, hayvan, bitki isimleri yazılır.


7. ETKİNLİK: YAZALIM

Aile bireylerimizden birini kısaca tanıtalım.
Cevap: Annemin adı Serpil. 44 yaşında bir ev hanımıdır. Memleketi Mardin’dir. Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşamaktadır. Çok leziz yemekler ve tatlılar yapar.


8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

• Evinizde kimlerle birlikte yaşıyorsunuz?
Cevap: Evimizde Annem, babam ve üç kardeşimle birlikte yaşıyoruz.


• Onlarla neleri paylaşıyorsunuz?
Cevap: Onlarla odamı, yemeğimi, kıyafetlerimi, mutluluğumu ve üzüntümü paylaşıyorum.


• Ailenizi farklı ve özel yapan nedir?
Cevap: Ailemi farklı ve özel yapan birbirimize duyduğumuz sevgi, bağlılık ve saygıdır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.