Cevap Yaz
25 Kasım 2022, 2:58 - Sena Yazdı

Kar Fabrikası Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe Gizem)

Kar Fabrikası Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe Gizem) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ayrıca içerisinde Kar Fabrikası metnine ait çalışmaların ve etkinliklerin bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135-136-137 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş, öneri ve bildirimlerinizi yorumlardan yapabilirsiniz.

Kar Fabrikası Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe Gizem)

Kar Fabrikası Metni Cevapları ve Çalışmaları 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 135-136-137 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Gizem Yayıncılık

1. ETKİNLİK: ÖĞRENMEDEN ÖNCE

Aşağıdaki bilmecelerle cevaplarını eşleştirelim.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Gizem Yayıncılık


2. ETKİNLİK: DİNLEYELİM

“Kar Fabrikası” hikâyesini dikkatle dinleyelim. Dinlerken aşağıdaki kişilerin yaptığı konuşmalardan birer cümlesini yazalım.
Cevap: 

  • Sinem: Anne! Sen uyandırmadan önce çok ilginç bir rüya görüyordum.
  • Anne: Ne gördün kızım? Anlat bakalım.
  • Baba: Dağıtım bölümü, her şey hazır olduktan sonra kar tanelerini yere indirme işi size ait.

3. ETKİNLİK: KELİME ÇALIŞALIM

“Kristal” kelimesinin anlamını önce tahmin edelim, sonra sözlükten bularak okuyalım. Aşağıdaki kar kristallerini istediğimiz renklere boyayalım.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Gizem Yayıncılık1


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Gizem Yayıncılık

4. ETKİNLİK: ANLAYALIM

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

1) Sinem, rüyasında nereye gidiyormuş?
Cevap: Sinem, rüyasında kar fabrikasına gidiyormuş.


2) Mutfakta çalışanların görevi neymiş?
Cevap: Bulutların arasındaki su damlacıklarını buz kristallerine karıştırmaktır.


3) Tasarım bölümündekiler kristallere nasıl bir şekil veriyormuş?
Cevap: Tasarım bölümündekiler kristallere altı köşeli bir şekil veriyormuş.


4) Dağıtım bölümündekiler ne yapıyormuş?
Cevap: Dağıtım bölümündekiler kar tanelerini yere indiriyormuş.


5) Kar taneleri ne işe yarayacakmış?
Cevap: Kar taneleri; düştükleri toprakları besleyerek bitkilerin donmasını önleyecek ve baharda eriyerek barajları suyla dolduracaklarmış.


b. Sinem’in gördüğü rüyayı ana hatlarıyla yazalım.
Cevap: Sinem rüyasında babasının bir fabrikada çalıştığını görmüş. Babasını ziyarete fabrikaya gitmiş. Bu fabrikada herkesin bir görevi olduğunu ve çalıştıklarını görmüş.


5. ETKİNLİK: SÖZ VARLIĞIM

Aşağıdaki kutucuklara gelmesi gereken noktalama işaretlerini yazalım.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Gizem Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Gizem Yayıncılık

6. ETKİNLİK: KONUŞALIM

En sevdiğimiz mevsimin hangisi olduğunu, bu mevsimde çevremizde ne tür değişikliklerin yaşandığını arkadaşlarımıza anlatalım.
Cevap: En sevdiğim mevsim yazdır. Yazın bitkiler yeşerir, hava sıcacık olur, meyveler yetişir ve her yer yemyeşil olur.


7. ETKİNLİK: YAZALIM

Aşağıdaki kutucuklara resimler çizelim. Eksik olan mevsim ve ay adlarını da yazarak mevsim şeridi hazırlayalım.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Gizem Yayıncılık


8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

• Kar kristalleri hangi geometrik şekle benziyor?
Cevap: Kar kristalleri altıgene benziyor.


• Kar yağışının toprağa ve bitkilere nasıl yararları vardır?
Cevap: Kar yağışı toprağın üzerini örter ve toprağın nemli kalmasını sağlar, mikropları öldürür, bitkilerin donmasını önleyerek gerekli olan vitaminleri almalarını sağlar.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.