Uzun mesafeli bir ulaşım yapılacaksa atlar ve eşekler kullanılırdı. Bu durumda bile aylarca süren yolculuklar yapılırdı. Bu sürede sadece kişinin kendi masrafları değil hayvanın da masrafları olurdu. Bu nedenle sadece uzun değil aynı zamanda oldukça pahalıya mal olurdu.
Ticaret de eşekler ve hayvanlar ile yapılırdı. Ancak denizin/nehirlerin olduğu yerlerde tekne, bot gibi basit vasıtalar bulunabilirdi. Lakin yolculuk yine de uzun sürerdi. Bu durum hem mallara hızlı ulaşımı ortadan kaldırır, hem de fiyatını arttırırdı. Çok uzaktan gelen bazı mallara ulaşım kesilebilirdi.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Tekerlek icat edilmeseydi insanlar hala atlar ve eşekler yardımıyla yolculuk yapardı. At veya eşek sahibi olmayan insanlar ise yaya olarak yolculuk yaparlardı.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.