Cevap Yaz
12 Mayıs 2022, 10:12 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 4.sınıf matematik ders kitabı 105-106-107-108 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

4.Sınıf Sevgi Yayınları Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 105 Ders Kitabı Cevapları

1. Bir üretici, bahçesinden topladığı limonları her birinde 12 limon olacak şekilde 360 fileye koydu. Üreticinin bahçesinden topladığı limonların sayısı kaçtır?
Cevap: C. 4 320
360 . 12 = 4 320 limon vardır.


2. Aşağıdaki işlemlerden hangisi yandaki yapıyı oluşturan birim küplerin sayısını vermez?
Cevap: D. 4 x (3 + 2)


3. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
Cevap: 

(Y) Bir doğal sayıyı kısa yoldan 50 ile çarparken bu doğal sayıyı 4’e böler, bulduğumuz bölümü 100 ile çarparız.

(D) Üç doğal sayı ile yapılan çarpma işleminde, sayıların birbirleriyle çarpılma sırasının değişmesi çarpımı değiştirmez.

(Y) Bir doğal sayıyı 100 ile zihinden çarparken bu sayının sağına üç 0 ekleyerek çarpımı söyleriz.

(D) Bir doğal sayıyı 1 000 ile çarparken bu sayının sağına üç tane 0 ekleriz.


4. Aşağıdaki işlemleri kısa yoldan yapınız.
Cevap:

18 x 10 = 180
168 x 100 = 16 800
9 x 1 000 = 9 000
24 x 80 = 1 920
72 x 600 = 43 200
14 x 5 000 = 70 000
46 x 5 = 230
68 x 25 = 1 700
44 x 50 = 2 200


5. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap: 

73 x 10 = 730
128 x 10 = 1 280
64 x 100 = 6 400
542 x 100 = 54 200
57 x 1 000 = 57 000
84 x 1 000 = 84 000


4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 106 Ders Kitabı Cevapları

6. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Sonra işlemleri yaparak bulduğunuz sonuçlar ile tahminlerinizi karşılaştırınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 106 Ders Kitabı Cevapları


7. Mesut Bey, 18 TL’ye diş macunu ve tanesi 12 TL olan diş fırçasından 4 tane aldı. Satıcıya 70 TL veren Mesut Bey, kaç Türk lirası para üstü almıştır?
Cevap: B. 4
12 . 4 = 48 TL
48 + 18 = 66 TL
70 – 66 = 4 TL kalır


8. 476 ÷ 34 işlemindeki bölümün basamak sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 2
476 ÷ 34 = 16


9. Mehmet Bey, tarlasından topladığı 800 kg patatesi her birinde 25 kg patates olacak şekilde çuvallara doldurdu. Bu iş için kaç tane çuval kullanılmıştır?
Cevap: A. 32
800 ÷ 25 = 32 çuval kullanmış.


10. Bir manav, kilogramı 8 TL’den sattığı muzlardan 2 760 TL elde etti. Manav kaç kilogram muz satmıştır?
Cevap: C. 345
2760 ÷ 8 = 345 kg.


4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 107 Ders Kitabı Cevapları

11. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap: 

2 800 ÷ 10 = 280
2 600 ÷ 100 = 26
8 000 ÷ 1 000 = 8
84 600 ÷ 10 = 8460
49 000 ÷ 100 = 490
54 000 ÷ 1 000 = 54


12. Aşağıdaki işlemlerde noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 107 Ders Kitabı Cevapları


13. Esma Hanım, 400 TL ile alışverişe çıktı. 124 TL’ye ayakkabı aldı. Geriye kalan parası ile fiyatları aynı olan farklı renkteki eteklerden 3 tane aldı. Bir eteğin fiyatı kaç Türk lirasıdır?
Cevap: D. 92 
400 -124 = 276 TL
276 ÷ 3 = 92 TL


14. ■ ÷ 5 = 24 ÷ 3 eşitliğinin doğru olması için ■ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap: C. 40
■ ÷ 5 = 8
■ = 8.5
■ = 40


15. Aşağıdakilerden hangisi yapılırsa 40 – 12 ≠ 6 x 5 ifadesindeki matematiksel ifadeler birbirine eşit olur?
Cevap: B. 6 x 5 ifadesinden 2 çıkarılırsa


4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 108 Ders Kitabı Cevapları

16. Bir bölme işleminde bölüm 16, bölen 15 ve kalan 7’dir. Bu işlemdeki bölünen aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 247
7 . 16 + 15 = 247


17. İki çarpanlı bir çarpma işleminde çarpım 912, çarpanlardan biri 24’tür. Bu işlemdeki diğer çarpan aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 38
912 ÷ 24 = 38


18. 14 x 17 = ▲ ÷ 2 eşitliğinin doğru olması için ▲ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap: A. 476
238 = ▲ ÷ 2
238 =▲ ÷ 2
238 . 2 = ▲
▲ = 476


19. Aşağıdaki işlemlerin sonuçları kutularda verilmiştir. Bu işlemleri sonuçları ile eşleyiniz.
Cevap: 
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 108 Ders Kitabı Cevapları


20. Bir bölme işleminde bölünen 863 ve bölen 7 ise bölüm ile kalan aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. Bölüm: 123, Kalan: 2


4.Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa, Ünite Sonu Değerlendirme Soruları etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veyahut hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.